Güncel Haberler

Euroleague’e 2 Yeni A Lisanslı Takım Geliyor!

Turkish Airlines Euroleague‘e 2 yeni A lisanslı takım ekleniyor!

Asvel Villeurbanne‘in 8 Ocak günü oynadığı Anadolu Efes maçından önce Fransız ekibinin-büyük olasılıkla FC Bayern Munich ile birlikte-Şubat ayının sonu, Mart gibi resmi olarak Euroleague’den A lisansı, uzun vadeli lisans alacağı belirtildi.

Bu plan hatırlanacağınız üzere Kasım ayında zaten açıklanmıştı ki bu 2 takımın ardından Alba Berlin’in de A lisansı alacak 3. takım olması bekleniyor.

Jordi Bertomeu’nun ifadelerine göre ASVEL, EuroLeague’de kalıcı lisans alma adaylarından biri ve geçtiğimiz Kasım ayında EuroLeague yönetim kurulu, uzun vadeli lisansa sahip 18 takımın bulunduğu bir EuroLeague için yetki verdi. ASVEL de bu anlamda Bayern Münih ile birlikte başvuru yapan ilk takımlardan biri oldu. Bertomeu ayrıca organizasyonda bir Fransa takımına ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Şu anda her ne kadar uzun vadeli lisansı bulunan 11 takımın da ASVEL’in katılımı konusunda hemfikir olması gerekiyorsa da Bertomeu, takımların buna karşı çıkacaklarını düşünmediğini dile getirdi.

Tony Parker’a göre ise bu süreç, ASVEL’in en büyük uzun vadeli hedefinin gerçekleştirilmesi anlamına gelecek: “2014’te kulübü devraldığımdan beri 1 numaralı hedefimiz buydu. Görüşmeler olumlu ilerliyor. Resmiyet kazanması için sabırsızlanıyorum. Yolun sonuna yakınız ve bundan ötürü mutluyum.”

ASVEL’in yakın zamanda yeni salonuna kavuşacak olmasının da bu sonuçta etkili olduğu belirtildi. Yeni salonun 15.000 kişi kapasiteli olması ve 2023 yılında tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: Eurolegue & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …