Güncel Haberler

Fenerbahçe, Brown’un Son Saniye Basketiyle Belgrad’dan Keyifli Dönüyor!

Turkish Airlines Euroleague 18. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı Brown’un son saniye basketiyle 71-73 yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 18. maçında 8. kez kazanırken 12. sırada yer aldı. Sırp ekibi ise 18. maçında 12. kez kaybederek 15. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 22-18
2.çeyrek: 39-38
3.çeyrek: 53-53
4.çeyrek: 71-73

Sarı lacivertlilerde Dyshawn Pierre 13 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile öne çıkarken son saniye basketiyle eski takımına karşı maçı kazandıran Lorenzo Brown da 13 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 top çalma öne çıkan diğer isim oldu. Marko Guduric 11 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, Jan Vesely 10 sayı, 6 ribaund, 2 top çalma ve Danilo Barthel 10 sayı, 3 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Kızıl Yıldız cephesinde ise Johnny O’Bryant 17 sayı, 10 ribaund, 4 asist ile etkili olurken, Ognjen Dobric 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 4 top çalma, Dejan Davidovac 11 sayı, 4 ribaund ve Quino Colom 10 sayı, 5 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça Vesely ve Guduric’in hem hücumdaki hem de savunmadaki verimli oyunlarıyla iyi başladı ancak koç Radonjic’in kenardan getirdiği O’Bryant ile Colom ikilisi hem ikili oyunlarda hem de birebirlerde etkili oldular ki Colom’un çeyrek sonundaki basketi ile de bir adım daha öne geçtiler. İkinci çeyrekle beraber Vesely artı kenardan gelen Pierre liderliğinde savunmada vidaları sıkmamız sayesinde işleri yoluna koymakta gecikmedik. Hücumda De Colo beklentilerin çok altında bir performans sergilemiş olsa da Brown onun yerine skor üretiminde iyi işler yapmaya başladı. Hatta yay gerisinden de verimli oynadı. İkinci yarıyla beraber iki takım da savunmada ciddi anlamda sertleştiler, ilk yarının aksine temas ve fiziksel oyun arttı. Bunun sonucunda özellikle pota altında sayı üretmekte çok zorlandılar ve dış şutlar da karşılıklı olarak girmeyince kısır bir çeyrekle beraber son çeyreğe 53-53 beraberlikle girdik. Son çeyrekte temsilcimiz hücumda biraz daha toparlandı. Maç boyunca savunmada tüm açıkları kapatan, her iki pota altında da ribaundlar için terinin son damlasına kadar savaşan ve kritik asistleri ile de Kızıl Yıldız savunmasını zorlayan Vesely çok yorulmuştu, De Colo da bugün verimsiz oynuyordu ve koç Kokoskov da kritik dakikalarda risk alarak bu 2 ismi kenarda tuttu ama Brown, Pierre ve Guduric’in son çeyrekteki enerjileri artı skora verdikleri katkı ile ibreyi kendimize çevirmeyi başardık. Her ne kadar savunmada O’Bryant’a çözüm bulamamış olsak da Walden’ı devreye sokmamış olmamız değerliydi. Kritik anların adamı Colom skor 71-71 iken ilk çeyreğin ve devrenin sonunda bulduğu basketlerin aksine bitime 8 saniye kala bu kez atışı kaçırdı. Ardından savunma ribaundunu alan De Colo toğu Brown ile buluşturdu, o da tam sahayı dribblingle geçerek sağ dipten penetre etti ve son saniyede gönderdiği göz yaşı damlasıyla maçı getiren isim oldu. Sarı lacivertliler bu maçta sadece bir galibiyet elde etmediler. Öncelikle evde kazanılan maçların ardından deplasmanda da bir galibiyet elde etmeleri çok kritikti ki savunmadaki direncin ve agresifliğin sürmesi, bir çok maçın aksine son saniye kadar savaşılması ve bu şekilde kazanılması da ilerisi için çok olumlu sinyaller verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …