Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 18.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 18. hafta heyecanı 7 Ocak Perşembe günü oynanacak maçlarla başlayacak. Ben de her zamanki gibi Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım revizyonları sizlerle paylaşacağım bu yazımda.

Bu hafta da 3 değişiklik yapmamıza izin var. Gelin kimlerle yolları ayıracağımıza bakalım önce:

  • Öncelikle geçen hafta da özel sebeplerden forma giyemeyecek olan FC Barcelona‘nın süper yıldızı Nikola Mirotic‘in bu hafta da forma giyemeyeceği açıklandı. Bu nedenle biz de onunla yolları ayırıyoruz ki 25.65 puanlık ortalaması ile özlenecek ama tabi boşalttığı 3.20 milyonluk bütçeyle de keyifli hamleler yapabiliriz.
  • Yolları ayıracağımız ikinci isim ise Fenerbahçe Beko‘nun atletik forveti Dyshawn Pierre olacak. Sarı lacivertliler artık tam kadro ve dakikaları da buna göre sınırlı olacaktır. Zaten geçen hafta da beklentileri pek karşılaşamıştı, 11 puan kazandırmıştı bize. Bu hafta Mirotic’den gelecek bütçenin de etkisiyle onu takımda tutmayacağım.
  • TD Systems Baskonia‘nın dev uzunu Youssoupha Fall uzun bir süre 1.60’lık maliyetine rağmen bize güzel puanlar kazandırmış ama geçen hafta sadece 2.2 puan getirdi ve bu hafta güçlü CSKA karşısında çok da bir beklentim yok ondan. Bu nedenle hazır Mirotic’den güzel bir bütçe çıkmışken onunla da yolları ayırmayı tercih ediyorum.

Gelin şimdi de kadroya yeni eklediğimiz isimlere bir göz atalım:

  • Kısa forvet pozisyonunda zaten oldukça sınırlı sayıda oyuncu var. Hazır Lucic’in eksikliğinde de FC Bayern Munich‘in son maçlarda çok yönlü performansı ile öne çıkan milli oyuncusu Paul Zipser‘i kadroya almak gerek diye düşünüyorum. Olympiakos deplasmanında kazanmaları yüksek ihtimal ki Zipser’in ribaundlar ve istikrarlı skor katkısı ile bizlere 15 -20 arası bir puan kazandırmasını bekliyorum.
  • 4 numaraya ise bu sezonun tartışmasız sürpriz yumurtalarından biri olan Baskonia’nın İtalyan uzunu Achille Polonara‘yı ekleyeceğim. Son maçlarda ortaya koyduğu çok yönlü performansla dikkat solak oyuncu koç Ivanovic’in sistemindeki jokerlerden biri. Bu hafta da zorlu rakip CSKA karşısında sürelerinin fazla olacağını, ribaundlar, asitler ve skor alanında vereceği komple katkıyla 20 puanlar getirebileceğini tahmin ediyourm.
  • Son hamlemi de utility pozisyonuna FC Bayern Munich’in formda pivotu Jalen Reynolds‘u ekleyerek yapacağım. Atletik özellikleri, genelde potaya yakın bulduğu yüksek yüzdeli isabetleri ve ribaundlardaki katkısıyla kısa sürelerde bile çok verimli bir oyun sergileyen Birleşik Amerikalı uzunun Olympiakos deplasmanında bize 20 puanlar getirebileceğini düşünüyorum ki kazanmalarını da beklediğim için bonus da olacaktır.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …