Güncel Haberler

Alperen Şengün: “En Çok Geliştirmek İstediğim Özelliğim Şutum.”

Bu sezon gösterdiği muhteşem performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan, ING Basketbol Süper Ligi’nde Ekim ve Kasım aylarında Ayın Oyuncusu seçilen Beşiktaş‘ın genç yıldızı Alperen Şengün, yayıncı kuruluşta katıldığı programda özel bir röportaj verdi.

Genç oyuncu; transfer olduğu dönemde hissettiklerinden oyununda geliştirmek istediği özelliklere, örnek aldığı oyunculardan hakkında çıkan haberlere dair düşüncelerine, milli takımdan kariyerine dair hayallerine dair birçok konuda çok samimi açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş‘a ilk transfer olduğunda hissettikleri hakkında konuşan Alperen Şengün, “Burası çok büyük bir camia, buraya takım arkadaşlarımla beraber geleceğimiz için hep beraber çok heyecanlanmıştık. Çok mutluydum. Belki tek gelseydim bu kadar heyecanlanmazdım. Bizi büyük bir sezon bekliyor diye düşündük. Kadromuzda çok yabancı oyuncumuz yok. O yüzden önümüzde büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorduk. Bunu değerlendirmek istiyorduk, hepimiz elimizden geleni yapmak istiyorduk. Burası benim ve arkadaşlarım için çok iyi oldu. Burası büyük bir camia ama ailemle buraya taşınmış gibi oldum. Buraya gelirken çok heyecanlandık tabii ki ama bir yabancılık çekmedim, takıma alışmam çok uzun sürmedi.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş, sezona Bursa deplasmanında mağlup başladı - Orta Çizgi - Beşiktaş  Haberleri | Beşiktaş Transfer Haberleri

Beşiktaş‘ın koçu Ahmet Kandemir’le ilişkisi hakkında da açıklamalar yapan genç yıldız, “Her koç her zaman oyuncularından en fazlasını ister. 20 sayı atsan koç 30 sayı ister. 10 ribaunt alsan 20 almanı ister. Sene başından beri Ahmet abi beni odasına hep çağırıyor. Burak abi koçken o da çağırıyordu. Bana sürekli olumlu şekilde konuştular ve motive ettiler. Geçen seneden beri kimse benden böyle bir performans beklemiyordu ama bir noktadan sonra herkes normal karşılamaya başladı. Ben de takımı sahiplendim ve oynadığım oyundan zevk alıyorum. Ahmet abi her zaman daha iyisini istiyor.” dedi.

Genç yaşta kendisinden yaşça büyük oyunculara karşı oynarken mental anlamda kendisini nasıl hazırladığını da anlatan Alperen, “Karşımdaki oyuncuların benden büyük olmadığını düşünüyorum. Bence kimse kimseden büyük değildir. İyi oyuncu, kötü oyuncu ayrımı her zaman vardır ama ben maçlara her zaman ben daha iyiyim diye düşünerek çıkıyorum. Bu yüzden böyle düşüncelere yenilmiyorum. Maçlara bu şekilde çıktığım için de kazandığımı düşünüyorum.” açıklamalarını yaptı.

Alperen Şengün: Genç Yıldızdan Göz Alıcı Sezon Başlangıcı | Eurohoops

Alperen, oyununda son dönemde geliştirdiği ve geliştirmek istediği özellikleri de paylaştı ve “Şu anda en çok geliştirmek istediğim özelliğim şutum. Aslında şut da atıyorum ama henüz o güveni tam olarak kazanamadım. Umarım sezon ilerledikçe daha da iyi şut atmaya başlayacağım diye düşünüyorum. Daha önümüzde uzun bir sezon var. Her şey çalışarak oluyor. Faul atışlarım da geçen sezon çok da iyi değildi. Ama ben pandemi dönemi başladığından beri serbest atışlarım üzerine çok çalıştım. Şut da çalışıyorum ama serbest atışlarımın üzerine çok çalıştım. Şu anda iyi bir seviyeye geldim. Aynı şekilde şutum üzerine de çalışarak geliştirmek istiyorum.

Perdelerde adam değişip kısa oyuncularla eşleştiğimde de savunma konusunda çok iyi iş çıkaramıyordum. Hazırlık maçlarında özellikle çok kötüydüm. Bununla alakalı videolar izledim. Dunston‘ın, Vesely‘nin videolarını izledim. Bu muhakkak etkiliyor. Antrenman da kendinizi geliştirmek için çok önemli ama bence izlemek her zaman oyuncuda daha büyük etki sağlıyor. Bence sezon başından beri bu konuda geliştirdim kendimi ama daha iyi hale de gelebilirim.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş basketbol I Alperen Şengün NBA

Gerek yerel gerek uluslararası medyada performansı hakkında çıkan haberleri okuduğunu belirten oyuncu, bu konu hakkında “Hakkımda uluslararası medyada çıkan haberleri, scout raporlarını ister istemez takip ediyorum. Yaşım da genç, doğal olarak böyle şeylere ilgi duyuyorum. Ama dışarısı farklı saha farklı. Okuduklarımı hiçbir zaman sahaya taşımıyorum. Dışarıda çıkan haberlerle tabii ki ilgileniyorum, bakıyorum. Kötü yorum yapılırsa çok kafama takmamaya çalışıyorum. İyi yorum yapıldığında da doğal olarak seviniyorum. Bunları sahaya taşımadığım sürece çok sorun olmadığını düşünüyorum.” dedi.

NBA’de oynama fikri hakkında neler düşündüğünün sorulmasının üzerine genç yıldız, “NBA’i konuşmak için henüz daha çok erken. Şu an Beşiktaş’tayım, birkaç yıl içerisinde neler olur bilemiyorum. Kendimi NBA’de görmeyi tabii ki çok istiyorum. Zaten draftlara katılmayı da düşünüyorum önümüzdeki yıllarda. Belki Beşiktaş, EuroCup oynar. NBA’e EuroCup’tan giderim. Açıkçası Avrupa oynayıp NBA’e öyle gitmek istiyorum.

Basketbol kariyerimle alakalı en büyük hayalim kendimi NBA’de görmek. NBA’de uzun yıllar kalıp orada kalıcılık sağlayan bir oyuncu olmak ve iyi yerlere gelmek istiyorum. NBA’de kalıp şampiyonluk yaşamak, All-Star olmak çok gurur verici olur benim için.” cevabını verdi.

Basketbolcumuz Alperen Şengün maçın yıldızı oldu - Yeşilgiresun Gazetesi

Sezon başından beri Beşiktaş’ın takım olarak gösterdiği gelişim hakkında konuşan genç yıldız, “Biz sezon başında da çok mücadele ediyorduk ama 6’da 0’la başladık. Bir türlü kazanmayı beceremiyorduk. Takım olarak bunu iyi öğrendiğimizi düşünüyorum. Maçları iyi götürüp genelde maç sonlarını kötü oynuyorduk. Maç sonu oynamayı öğrendik, bizim için her şey daha iyi gitmeye başladı. Sonuçta takımdaki herkes de BSL oynayarak gelmedi buraya. TBL oynayıp gelenler de oldu. Burada tecrübe kazanmaya çalışıyor herkes. Ben de geçen sene çok süreler almamıştım, ben de BSL seviyesinde burada tecrübe kazandım.” değerlendirmelerinde bulundu.

Son olarak milli takım formasını giymesi ve ay-yıldızlı formayla geleceğe dair hedeflerini de paylaşan Alperen, “A Milli takım’la sahaya çıkmak çok farklı bir şey. Daha önce alt yaş kategorilerinde milli formayı çok giymiştim ama A Milli takım çok farklı. Sonuçta bütün Türkiye sizi izliyor. O sahaya çıktığımda kendimi daha farklı hissettim. Pandemi nedeniyle seyirci yoktu ama buna rağmen insanların sizi izlediğini bildiğiniz için heyecanlanıyorsunuz. O formayı giymek gerçekten çok gurur verici. İlk kez bu seviyede milli formayı giydim. Önümüzde 2 maç daha var. Umarım bu heyecanı zamanla atacağım üzerimden. Henüz takım olarak da çok maç oynayamadık, koçumuz Orhun abi de göreve yeni geldi. Onlarla da sürekli konuşuyoruz. Önümüzde önemli 2 maç var, sonra Olimpiyat elemeleri de var. Umarım takımla daha fazla vakit geçirerek daha iyi hale geleceğiz. İyi bir kadroya sahibiz, zamanla daha da iyi olacağız.” sözlerini söyledi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …