Güncel Haberler

BSL: Sezon Ortası Ödülleri

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 15. haftayı yani ilk yarıyı geride bıraktık.

Ben de sizler için ilk yarının ardıdan sezona şuana kadar damga vuran takım ve oyuncuların performanslarını mercek altına alarak ödülleri sahipleriyle buluşturdum. Keyifli okumalar.

EN İYİ YERLİ BEŞ:

Alperen Şengün (Beşiktaş): 20.3 sayı, 10.6 ribaund, 1.8 asist, 1.7 blok, 28.3 verimlilik
Egemen Güven (HDI Sigorta Afyon): 10.8 sayı, 7.1 ribaund, 1.9 asist, 12.7 verimlilik
Can Uğur Öğüt (Gaziantep): 10.3 sayı, 1.7 ribaund, 5.9 asist, 9.7 verimlilik
Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 12.6 sayı, 3.2 ribaund, 3.4 asist, 1.5 t.çalma, 8.7 verimlilik
Şehmus Hazer (Beşiktaş): 14.0 sayı, 3.7 ribaund, 3.3 asist,.1.6 t.çalma, 10.7 verimlilik

EN İYİ BEŞ:

Alperen Şengün (Beşiktaş): 20.3 sayı, 10.6 ribaund, 1.8 asist, 1.7 blok, 28.3 verimlilik
Mouhammedou Jaiteh (Gaziantep): 15.3 sayı, 11.1 ribaund, 1.8 asist, 1.0 t.çalma, 22.7 verimlilik
Francisco Cruz (HDI Sigorta Afyon): 21.0 sayı, 3.4 ribaund, 5.6 asist, 1.7 t.çalma, 19.7 verimlilik
Elgin Cook (LH Fethiye Belediyespor): 15.7 sayı, 6.8 ribaund, 1.7 asist, 1.4 t.çalma, 18.9 verimlilik
Tu Holloway (OGM Ormanspor): 16.1 sayı, 3.0 ribaund, 6.3 asist, 18.7 verimlilik

MVP:

İlk yarının ardından bu ödül için seçim yapmak gerçekten çok kolay oldu. Çünkü kariyerine Bandırma alt yapısında başlayan ve geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde de BSL’de çok iyi sinyaller veren genç bir uzun, bu sezon basamakları daha hızlı tırmanarak, her geçen gün kendisini geliştirerek Beşiktaş forması altında harika performanslara imza attı ve A milli takımın da artık bir parçası oldu. Elbette 18 yaşındaki genç yıldız Alperen Şengün‘den bahsediyoruz. Tam anlamıyla tozu dumana kattı bu sezon BSL sahnesinde. Boyalı alanda kendisinden çok daha atlet ve tecrübeli uzunlara karşı başarılı performanslar sergiledi, soğuk kanlılığı ve gerek sırtı dönük silahları gerekse ikili oyunuları yüzdeli bitirmesiyle Beşiltaş’ın en önemli skor opsiyonu oldu. Savunmada da üst düzey atletik özelliklere sahip olmasa da zamanlaması ve fiziğini çok iyi kullanmasıyla önemli bir blok tehditi olduğunu gösterdi. Genç yıldız performansıyla şimdiden NBA takımlarının Avrupa gözlemcilerinin dikkatini çekmeye başladı, biz de onu keyifle izlemeye devam ediyoruz.

EN İYİ KOÇ:

Bu sezonun düşük bütçeli takımlarından biri olan ve sezon başında (ben dahil) bir çok otoritenin düşme adaylarından biri olarak gösterdiği Büyükçekmece, ilk yarının tartışmasız en çok sürprize imza atan takımıydı. Bu başarının temlinde de takımın başına tekrar getirilen koç Özhan Çıvgın‘ın olduğunu söylemek kesinlikle yanlış olmaz. Tecrübeli koç hem yaptığı doğru yabancı seçimleri ile hem de onları dar rotasyonda en verimli, en doğru şekilde kullanmasıyla takımını her zaman diri ve formda tutmayı başardı. Elbette covid ve sakatlıkların etkisiyle özellikle birden fazla yabancıdan yoksun olduklarında çok zorlandıklarını gördük ama sonuçta Galatasaray, Daçka ve Fenerbahçe’yi yenerek 7 galibiyete ulaştılar. 1 maç eksikleri olmasına rağmen artık play-off potasında yer alan takımlardan biri konumundalar ki sezon öncesi düşmesi beklenen takımın ilk yarıda gösterdiği bu performansı ve tabiki koç Çıvgın’ı alkışlıyoruz.

YÜKSELEN YILDIZ:

Belki de BSL tarihinde ilk kez ligimizi bu kadar genç bir oyuncunun domine ettiğine şahit oluyoruz. Normal şartlarda Yükselen Yıldız ile MVP’nin aynı kişi olması pek rastlanır bir şey değil ama söz konusu 18 yaşındaki genç uzun Alperen Şengün olunca artık bu duruma alışmamız gerekecek. Halen onu izlediğimde yaşını unuttuğum oluyor, yaptığı sınırlı sayıdaki hatada kızmadan önce her seferinde kedime bunu hatırlıyorum 🙂 Özetle hem Türk basketbolunun hem de Avrupa basketbolunun bu sezon ve önümüzdeki sezon en çok takip edilecek, en çok izlenecek isimlerinden biri konumunda. Doğal olarak yaşı itibariyle de bu sezon hem MVP hem de Yüksel Yıldız ödülünün sahibi oluyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …