Güncel Haberler

Okben Ulubay Petkim Spor ile BSL’ye Dönüyor

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Petkim Spor, kanat rotasyonunu Okben Ulubay ile güçlendiriyor.

Kariyerine 2 sezondur Adriyatik Ligi’nde FMP Beograd forması ile devam eden genç forvet tekrar ülkesine dönmeye hazırlanıyor. Basketfaul ve Eurohoops’un haberine göre taraflar anlaştılar ve bir kaç gün içerisinde resmi açıklama gelecek.

1996 doğumlu olan 2.00 metre boyundaki Okben, bu sezon şu ana kadar 7 maçta görev alırken 9.6 sayı, 2.1 ribaund, 2.3 asist ortalamalarıyla mücadele etti.

Anadolu Efes altyapısından yetişen ve burada A takım forması giymeye başlayan Okben Ulubay, daha sonra Yeşilgiresun Belediye ve Darüşşafaka formalarını giymişti.

EDİTÖR YORUMU:

Alt yapılarda sergilediği kaliteli basketbolla ve üst düzey hücum yetenekleri ile ses getiren Okben, A takım seviyesinde bir türlü istenene patlamayı yapamamıştı. Aslında Yetşilgiresun’da iyi süreler aldı ve bunu da değerlendirdi, bir çıkış yakaladı ama sonrasında geniş rotasyonun bulunduğu Daçka’ya transfer olarak hata yaptı ve yine benchten çıkamadı. Bunun üzerine Adriyatik’e giderek FMP’de kendisine yeni bir yol çizdi. Artık alt yapılarda lanse edildiği gibi bir yıldız adayı değil ama etkili dış şutları, daha soğuk kanlı ve olgun oyunuyla, topu yere vurup kendi skorunu üretebilmesi ve bencillikten uzak, pas vermeye daha yakın tarzıyla iyi bir rol oyuncusu olacak seviyede. Fiziksel olarak da daha güçlenmiş olan Okben 3 numarada Petkim’e derinlik kazandıracak, özellikle hücumda dış şutları ile iyi katkı verecektir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …