Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (15.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 15. haftayı ve ayrıca ilk yarıyı geride bıraktık.

Zaman zaman sürpriz sonuçları çıktığı, takımların genelde skor üretimi konusunda zorlandığı bu haftanın panoramasına gelin her zamanki gibi bir göz atalım ve aynı zamanda ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon içerisinde en çok değişime uğrayan, hem koç hem de yabancı oyuncular konusunda değişiklikler yapan Tofaş, buna rağmen istikrarını korumaya devam ediyor ve ikinci yarıya umutla giden takımlardan biri oluyor. Çünkü ilk yarının son maçında ilk 4 yarışındaki ve play-off sıralamasındaki denk rakiplerinden biri olan Telekom karşısında net bir galibiyete imza attılar. Sezon başından bu yana yüksek tempoda oynayan ve hücum performansı ile dikkat çeken Tofaş, bu kez ters köşe yaptı adeta. Maçın ilk dakikalarından itibaren tempoyu kontrol edip rakibin etkili forvetleri ve pota altı oyuncularını doğru şekilde kapanarak, boyalı alanı kalabalık tutarak zayıflattılar, etkinliklerini azalttılar. Özellikle soyunma odasından dönüşte yaptıkları sert ve agresif savunma, aynı çeyrekte ortaya koydukları savunma odaklı, yeni transfer Zubcic liderliğindeki başarılı hücum performansı maçın kaderini belirledi. 3. çeyrekte komple bir basketbol oynayan Bursa temsilcisi bunu maç içeisinde 2 ya da 3 çeyreğe yayabilirse çok ama çok can yakar. Haftanın takımı ödülü alkışlarla Tofaş’ın oluyor.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Tu Holloway (Ormanspor): 22 sayı, 10 ribaund, 11 asist, 2 t.çalma, 35 verimlilik
  • Amath M’baye (Pınar Karşıyaka): 28 sayı, 5-7 3sayı, 2 ribaund, 5 asist, 34 verimlilik
  • Gabriel Olaseni (Büyükçekmece): 20 sayı, 8-8 2sayı, 6 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik
  • Elgin Cook (LH Fethiye Belediyespor): 23 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 25 verimlilik
  • Shane Larkin (A. Efes): 14 sayı, 4-7 3sayı, 6 ribaund, 4 asist, 5 t.çalma, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Resim

Bu hafta sadece BSL’de değil Avrupa basketbolunda da pek sık görmediğimiz bir performans izleme şansı yakaladık. OGM Ormanspor‘un alt sıraları yakından ilgilendiren kritik maçta Bursaspor’u yenmesine büyük pay sahibi olan, hatta galibiyetin baş mimarı olan Tu Holloway triple-double performansına imza attı. 31 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu bu kez sadece skorer yönüyle değil oyunun tüm alanlarında sazı eline aldı ve komple bir performans sergileyerek takımının ikinci yarıda geriden gelerek galibiyete ulaşmasını sağladı. 36 dakika sahada kalan Holloway 4-9 2sayı, 3-5 3sayı, 5-6 serbest atış isabetleriyle 22 sayı üretirken istatistiklerine 10 ribaund, 11 asist, 2 top çalma da ekledi ve sadece 2 top kaybı yaparak 35 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın en değerli oyuncusu oldu.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Alperen Şengün (Beşiktaş): 20 sayı, 10-11 s.atış, 8 ribaund, 3 asist, 25 verimlilik
  • Erdem İlter (LH Fethiye): 14 sayı, 3 ribaund, 9 asist, 3 top çalma, 22 verimlilik
  • Şehmus Hazer (Beşiktaş): 17 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, 21 verimlilik
  • Ege Arar (Petkim Spor): 12 sayı, 6-10 2sayı, 8 ribaund, 2 asist, 18 verimlilik
  • Erol Can Çinko (OGM Ormanspor): 11 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 16 verimlilik
basketfaul (@basketfaul) | Twitter

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …