Güncel Haberler

Ömer Uğurata: “Yeni Transferlerimizi Derbide Kullanmak İstiyoruz.”

Galatasaray koçu Ömer Uğurata, Tivibuspor’a açıklamalarda bulundu, haftaki Fenerbahçe Beko derbisi ve yeni transferler konularında değerlendirmelerde bulundu.

Ligde herkesin bildiği gibi iyi bir başlangıç yapamadık. Zaman zaman inişli çıkışlı bir grafiğimiz oldu. Son hafta Bursa deplasmanında kazandık. Yeni yılda da bu galibiyetlere devam etmek istiyoruz. Yeni transferlerimiz var. Sağolsun başta başkanımız ve basketboldan sorumlu yöneticilerimiz çalıştılar ve takıma takviyeler yaptılar. En kısa sürede onların da takıma adaptasyonunu sağlayarak Galatasaray‘ı hak ettiği yerlere, ligin tepesine doğru çıkarmaya çalışacağız.

Tivibu Spor

Galatasaray’ın hafta sonu oynayacağı Fenerbahçe derbisi hakkında da konuşan koç Uğurata, şu ifadeleri kullandı:

Bizim şu anda ligdeki konumumuz itibarıyla evimizde oynadığımız her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Bir derbi maçında da Galatasaray’ın kazanmaktan başka bir düşüncesi olamaz. Şu anda bu sezonda en önemli şey sağlıklı kalarak sağlıklı oyuncularla sahada yer almak ve sonuna kadar mücadele etmek. Bunu yapabilmek adına hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. 3 günümüz var önümüzde. Yeni transferlerimiz de yavaş yavaş takıma katılmaya başlayacaklar. Onlardan da kullanabildiklerimizi derbi mücadelesinde kullanmak istiyoruz. Bizim için oynaması zevkli bir derbi olacaktır. Kazanmak için elimizden geleni yapacağımızdan taraftarımızın ve camiamızın hiçbir şüphesi olmasın.

Fenerbahçe Beko’nun kadro yapısı açısından baktığımızda hangi yabancı oyuncularını kullanacağına göre stratejik değişiklikler yapmamız gerekecek. Bunu da maç saatine kadar öğrenemiyoruz. Bu yüzden biz optimum düzeyde hazırlıklarımızı genel olarak yapmaya çalışıyoruz. Tabii ki maç günü de ufak dokunuşlarla sahada kendimize avantaj sağlamaya çalışacağımız alanlar olacaktır. Bana sorarsan en önemli konu savunmada sonuna kadar mücadele ederek ribaunt kısmında üstünlük kurmamız gerekiyor. Sene başından beri bu konuda bir zaafımız var. Bu maçta da sadece uzun oyuncularımızla değil, takım halinde ribauntlara odaklanmalıyız. Herkesten ribaunt katkısı almak bizim için olmazsa olmaz.

Tivibu Spor

Takımın sezon başından beri gelişim gösterdiği alanlar hakkında da konuşan Ömer Uğurata şöyle devam etti:

Açıkçası fazla şunu şöyle değiştirdik diyebileceğim bir şey yok. Hala zaman zaman gel-gitler yaşıyoruz çünkü. Savunmamızla alakalı çok fazla antrenman yapıyoruz. Savunma konsantrasyonumuzu ve direncimizi yukarı çekmeye çalışıyoruz. Yeni yaptığımız takviyelerle birlikte savunma ribauntlarını daha iyi alabilirsek karşı sahaya daha çabuk gidebilecek ve sayı bulabilecek bir takımız. Bunun avantajlarını kullanmaya çalışacağız.

Tivibu Spor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …