Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe’den Beşiktaş’ın Genç Yıldızlarına Servet!

ING Basketbol Süper Ligi‘nde bu sezon sergilediği performansla alkışları toplayan Beşiktaş‘ın genç yıldızlarına önemli teklifler geliyor.

Basketfaul’de yer alan habere göre Fenerbahçe Beko, siyah beyazlıların 4 genç yıldızı Alperen Şengün, Şehmus Hazer, Sadık Emir Karaca ve 16 yaşındaki Samet Yiğitoğlu için oyuncuların menajerleri ile görüşmeler gerçekleştirdi ki bu 4 isim için Beşiktaş yönetimine toplam 2 milyon dolarlık bir bonservisi bedeli ödemeye hazır oldukları da belirtildi.

Fenerbahçe Beko‘nun ana hedefi Alperen dışındaki diğer 3 oyuncunun bu sezon sonuna kadar Beşiktaş’ta forma giymeye devam etmeleri. Ancak B planı olarak 4 ismin de gelecek sezon itibariyle kadroya katılması masada yer alıyor.

Bu isimler arasında en çok dikkat çekeni kuşkusuz Alperen’di. 18 yaşındaki genç uzun 20.3 sayı, %68.2 2sayı, 10.6 ribaund, 1.8 asist, 1.7 blok, 1.4 top çalma, 26.1 verimlilik puanı istatistikleri ile parmak ıssırtan bir performans sergiledi şuana kadar. Diğer önemli isim de Şehmus’du. 21 yaşındaki genç guard 14.0 sayı, %25.0 3sayı, 3.7 ribaund, 3.3 asist, 1.6 top çalma istatistikleri ile önemli katkılar verdi şuana kadar.

Sarı lacivertlilerin geleceği adına iki isimin de çok ama çok büyük bir hamle olacağı gerçek. Milli takımımızın önümüzdeki 10 yıldaki en değerli isimleri olmaları bekleniyor. Bu nedenle tek çekincem Fenerbahçe gibi çok yabancılı oynamayı tercih eden bir Euroleague takımında yeteri kadar süre alıp kendilerini geliştirmeye fırsat bulup bulamayacakları… Özellikle Alperen’in Beşiktaş’ta oynayarak, sorumluluk alarak kendisini ne kadar geliştirdiğini biliyoruz ve Fenerbahçe’de bu fırsatı bulabileceğini hiç ama hiç düşünmüyorum…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …