Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (17.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta programını ve aynı zamanda yılın son Turkish Airlines Euroleague haftasını geride bıraktık.

Önce Anadolu Efes ile üzüldüğümüz, sonra Fenerbahçe Beko ile sevindiğimiz bu haftanın panoramasına gelin her zamanki gibi birlikte bir göz atalım ve aynı zamanda haftanın ödüllerini de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Trinchieri göreve getirerek önemli bir işe imza atan FC Bayern Munich yönetimi, ne kadar doğru bir hamle yaptığını sezonun ilk gününden bu yana keyifle izliyordur eminim. İtalyan koç önderliğinde adeta yeniden doğan Baldwin, çok yönlü forvet Zipser ve istikrarlı uzun Reynolds’ın bu haftaki kurbanları güçlü şampiyonluk adaylarından Barça oldu. Her ne kadar Davies ve Mirotic gibi iki önemli uzunlarından yoksun olsalar da Bayern’in de takımın dinamosu Lucic’den yoksun olduğunu unutmayalım. Alman ekibi özellikle 3. çeyrekte sergilediği müthiş basketbolla parmak ıssırtırken hem Barça’ya sadece 10 sayı izni verdi hem de Baldwin liderliğinde çok verimli hücum edip, tüm silahlarını devreye sokarak bir çeyrekte 27 sayı üretmeyi başardılar. Mirotic’in yokluğunda Higgins, Calathes, Kuric gibi silahlara çok iyi önlem aldılar, Abrines’in sürpriz performansı dışında Barça’nın ayakta kalmasına izin vermediler. Bu sezon ilk 4 yarışında asla hafife alınmayacak bir oyuncu olduğunu tekrar gösteren, hatırlatan Bayern, alkışlarla haftanın takımı oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Wade Baldwin (FC Bayern Munich): 29 sayı, 2-3 3sayı, 3 ribaund, 7 asist, 2 t.çalma, 41 verimlilik
Zach LeDay (Olimpia Milano): 21 sayı, 3-3 2sayı, 1-1 3sayı, 12-12 s.atış, 7 ribaund, 31 verimlilik
Nikola Milutinov (CSKA Moskova): 17 sayı, 19 ribaund, 30 verimlilik
Kostas Sloukas (Olympiakos): 25 sayı, 5-7 3sayı, 2 ribaund, 5 asist, 29 verimlilik
Alexey Shved (Khimki): 22 sayı, 3-8 3sayı, 4 ribaund, 9 asist, 28 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Haftanın takımı FC Bayern Munich‘in Barça’yı devirdiği maçta takımın performansını tetikleyen, liderlik eden bir isim vardı ki sergilediği çok yönlü performansla bir kez daha küllerinden doğan bir ejderha olduğunu gösterdi, alevleriyle Barça savunmasını tek başına yaktı geçti Wade Baldwin. 24 yaşındaki genç guardın koç Trinchieri ile Euroleague’in elit isimleri arasına girdiğini artık rahatlıkla söyleyebiliriz. Koçun kendisine güvenini hiç boşa çıkarmadı ve her geçen gün kedisini geliştirmeye, üstüne koymaya devam ediyor. Güçlü rakip Barça karşısında da, özellikle Calathes gibi tecrübeli ve iyi bir savunmacı karşısında alkışları sonuna kadar hakeden bir performans ortaya koydu. Güçlü fiziği, atletizmi, deliciliği, bunun yanında geliştirmeye devam ettiği ve artık net bir tehdit oluşturan dış şutlarıyla Barça’yı yıkan isim oldu. Baldwin 29 sayıyı 2-3 3sayı, 9-14 2sayı, 5-5 serbest atış isabetleriyle üretirken istatistiklerine 3 ribaund, 7 asist, 2 top çalma da ekledi ve yalnızca 3 top kaybı yaparak tam 41 verimlilik puanına ulaşarak haftanın en değerli oyuncusu oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …