Güncel Haberler

Larkin ve Simon Durunca…

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği Real Madrid karşısında beklentilerin altında bir performans sergileyerek 65-73’lük skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Real 17. maçında 12. kez kazanırken 2. sırada yer aldı. Anadolu Efes ise 17. maçında 9. kez kaybetti ve 10. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSİTKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 20-13
2.çeyrek: 37-31
3.çeyrek: 51-52
4.çeyrek: 65-73

Real’de Fabien Causeur 15 sayı, 2-2 3sayı ile en skorer isim olurken, Trey Thompkins 13 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 2 top çalma ve Nicolas Laprovittola 10 sayı, 2 ribaund, 6 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Temsilcimizde ise Vasilije Micic 16 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen oyuncu oldu. Rodrigue Beaubois ile Bryant Dunston da 9’ar sayıyla katkı verebildiler.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes, Barça ve ardından Fenerbahçe maçlarında çok iyi performans sergilemişler, geçen sezonki Efes’den sinyaller vermişlerdi. Ama Real Madrid karşısında özellikle hücumda teklediler ve Real’in sürekli diri kalan, agresif ve değişken beşleri karşısısında çok zorlandılar. Ritmimizi asıl bozan ise Larkin, Micic, Simon üçlüsünden sadece 1 tane 3 sayı isabeti bulabilmemizdi. Bunda elbette Real’in Causeur, Alocen, Llull gibi farklı isimlerle Larkin’i savunması da önemliydi ama hem Larkin hem de Micic’in bir çok üçlük bulduğunu bunlardan da isabet çıkaramadığını belirtmemiz lazım. Diğer taraftan Randolph’dan yoksun olan Real, maç içerisinde Deck’in de sakatlanmasıyla beraber belki de hiç planlarında olmayan “çok kısa” beşlere döndüler. Rudy’nin 4 numara oynadığı bu beşlerde Singleton’ın sahadayken onun hücumda pasif kalmasını iyi kullanıp, aksine Rudy ile onu dışar çekerek potaya daha çok gittiler. Koç Ataman bu bölümlerde Singleton yerine Moerman’a dönüp onun alçak post hücumlarını kullanmak yerine kısaların üçlükleriyle Real’in baskılı savunmasını çözmeye çalışınca istediğimizi alamadık, Real sürekli oyunun içerisinde kaldı. Son çeyreğe kadar iki takım da birbirine oyun anlamında üstünlük kuramadı ama son çeyrekte kısa beşle devam eden Real’in üçlüklerde yüksek yüzde yakalamasıyla beraber maalesef Real önce öne geçti sonra da güvenli sayı farkını yakalayıp korudu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …