Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (14.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde genelde favorilerin kazandığı ve uzun oyuncuların peformansları ile damga vurduğu 14. haftayı geride bıraktık.

Gelin her zaman olduğu gibi birlikte haftanın panoramasına göz atarken, ödülleri de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Haftanın en çok dikkat çeken maçı kuşkusuz iki Euroleague ekibimizi Sinan Erdem’de karşı karşıya getiren İstanbul derbisi oldu. İki takım da Euroleague’de beklentilerin altında kalmış olmalarına rağmen ligde emin adımlarla liderlik yarışında yollarına devam ediyorlardı. Ama milli takımımızın yeni yıldızı olan ve artık BSL’de de Türk pasaportu ile yerli statüsünde oynayan Larkin liderliğindeki Anadolu Efes, daha formda ve daha iyi durumda olduğunu bu maçta da net olarak gösterdi. Koç Kokoskov’un Brown’u kadroya almaması sonucus kısa savunmasında ciddi sorunlar yaşayan rakibine karşı Larkin, Micic, Simon üçlüsünü iyi kullanan koç Ataman’a x-faktör desteği de Moerman’dan gelince Fenerbahçe’nin pek şansı kalmadı. Pierre’den gelen sürpriz sayılara karşı Efes savunması ilk etapta biraz tepkisiz kalsa da sonrasında adam değişme savunmalarında doğru rotasyonlarla onun da kolay sayılar bulmasını engellediler. Her ne kadar henüz geçen sezonki Efes seviyesinde olmasalar da Larkin’in ritim bulması ve Moerman’ın formda performansı ile o yolda ilerlediklerini rahatlıkla söyleyebiliriz. İstanbul derbisini zaferle geçip, namağlup ünvanını 12 maça taşıyan Anadolu Efes, haftanın takımı ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Alperen Şengün (Beşiktaş): 23 sayı, 17 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, 3 blok, 39 verimlilik
  • Adrien Moerman (Anadolu Efes): 25 sayı, 5-6 3sayı, 5-8 2sayı, 15 ribaund, 38 verimlilik
  • Kyle Wiltjer (Türk Telekom): 23 sayı, 3-5 3sayı, 6-8 2sayı, 14 ribaund, 34 verimlilik
  • Brock Motum (Galatasaray): 20 sayı, 2-3 3sayı, 5-8 2sayı, 10 ribaund, 4 asist, 31 verimlilik
  • Egehan Arna (Beşiktaş): 14 sayı, 4-5 3sayı, 7 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezona tam anlamıyla damga vuran ve genç Beşiktaş‘ın ortaya koyduğu nefis performansın kuşkusuz baş rolünde bulunan 18 yaşındaki genç pivot Alperen Şengün bir kez daha harika bir performans sergiledi ve biz basketbol severleri keyiflendirdi. Afyon gibi evinde etkili bir basketbol oynayan rakip karşısında önce Kairys’i faul problemine sokan sonra da bir önceki jenerasyonun en önemli uzunlarından biri olan Egemen’e üstünlük kuran Alperen, yine alçak posttaki dominant oyunu, ribaundlarda her iki pota altında da rakiplerine hem fiziksel hem de pozisyon bilgisi anlamında üstünlük kurmasıyla fark yarattı, galibiyeti getiren isim oldu. 29 dakika sahada kalan genç uzun, 8-14 2sayı isabetiyle 23 sayı üretirken, 7’si hücum ribaundu olarak 17 ribaund topladı ve istatistiklerine 4 asist, 2 top çalma, 3 blok ekleyerek 39 verimlilik puanına ulaştı, bir kez daha alkışlarla haftanın en değerli oyuncusu oldu.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Alperen Şengün (Beşiktaş): 23 sayı, 17 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, 3 blok, 39 verimlilik
  • Egehan Arna (Beşiktaş): 14 sayı, 4-5 3sayı, 7 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
  • Can Uğur Öğüt (Gaziantep): 16 sayı, 4-7 3sayı, 9 asist, 22 verimlilik
  • Yiğit Arslan (Galatasaray): 12 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, 20 verimlilik
  • Şehmus Hazer (Beşiktaş): 16 sayı, 6-8 2sayı, 6 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 18 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …