Güncel Haberler

RESMİ: Kızıl Yıldız, Nnoko Hamlesi Sonrası Terry ile Yollarını Ayırdı

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun ilk koç değişikliğini yapan ve göreve koç Radonjic’i getiren Kızıl Yıldız uzun rotasyonunda da değişiklik yaptı.

Sezon başında sağlık nedenlerinden dolayı kontratı dondurulan Nnoko’nun iyileşmesi ve kontratının tekrar aktive edilmesiyle beraber geçici süreli kontrat imzalanan Emanuel Terry‘nin ise kontratındaki uzatma maddesi kullanılmadı ve yolların ayrıldığı açıklandı.

24 yaşında olan 2.06 metre boyundaki Birleşik Amerikalı uzun Euroleague sahnesinde ortalama 19 dakika süre alırken 5.6 sayı, 4.4 ribaund, 1.1 blok istatistikleri ile mücadele etmişti.

Euroleague’deki çaylak sezonunda beklentileri karşılayamayan ve özellikle savunmada yumuşak kalan Terry, atletik özellikleri ile ribaundlar konusunda da istenen seviyede değildi. Zaten potadan uzaklaştıkça hücuma katkısı ciddi anlamda azalan Terry adına Euroleague seviyesinin henüz erken olduğunu, EuroCup ve Şampiyonlar Ligi seviyesinde daha çok pişmeye, daha çok tecrübe kazanmaya ihtiyacı olduğu bir gerçek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …