Güncel Haberler

İDDİA: Real Madrid, Uzun Transferini Galatasaray’dan Yapıyor!

Randolph’un sakatlığı sonrası uzun arayışına girdiği bilinen Turkish Airlines Euroleague‘in güçlü ekiplerinden Real Madrid, iddialara göre hamlesini tanıdık bir isimle yapacak.

Eurohoops’da yer alan habere göre İspanyol devi halihazırda ülkemizde Galatasaray forması giyen tecrübeli uznu Alex Tyus ile ciddi şekilde ilgileniyor ve hem sarı kırmızılı kulüp hem de oyuncu ile gerçekleştirilen görüşmelerde aşama kaydedilmiş durumda.

Haberin detaylarında transferin gerçekleşmesi durumunda sarı kırmızılıların yaklaşık 160 bin bolar tutarında bir bonservis bedeli de alacağı, tarafların anlaşmayı bir kaç gün içerisinde resmiyete dökebileceği de belirtilmiş.

Hatırlayacağınız üzere Galatasaray Kasım ayında Tyus ile anlaşmış, 32 yaşında olan 2.03 metre boyundaki atletik uzun sarı kırmızılı formayla FIBA Şampiyonlar Ligi’nde üç maçta 8.9 sayı, 4.0 ribaund, 1.7 asist ve BSL’de ise 8 maçta 8.1 sayı, 2.7 ribaınd, 1.0 blok istatistikleri ile katkı vermişti.

Tecrübeli uzun, daha önce Maccabi Tel Aviv, Anadolu Efes, ve Cantu formaları giymişti.

EDİTÖR YORUMU:

Atletik özellikleri, müthiş zamanlaması ve savaşçı kimliği ile her iki pota altında ribaundlar konusunda etkili olan artı çemberi korumayı da çok iyi bilen bir uzun olan Tyus’un Tavares’in kenarda olduğu anlarda savunma ve ribaundlar konusunda ortaya koyacağı istikrarlı enerji ve mücadeleciliği ile çok doğru bir hamle olacağını düşünüyorum. Çabuk ayakları ile ikili oyun savunmasında önemli silahlardan biri olan Tyus, tecrübesi ve pozisyon bilgisi ile alternatif uzun olarak takıma değer katabilecek bir isim. Kısaları potaya kadar takip edebilmesi ve sonrasında yaptığı bloklar, artı zayıf taraftan gelerek yaptığı yardımları bloklarla bitirimesi de çok önemli. Ayrıca orta mesafe tehditi ve ikili oyunları da çabuk devrilerek yüksek yüzdeyle bitirebilmesi sayesinde Real ondan hücumda da en iyi şekilde faydalanacaktır. Yüksek tempoda oynayan Real’e açık alanda da uyum sağlamakta zorluk çekmeyecek mobil bir uzun Tyus. Sınırlı oyuncu havuzunun olduğu bu dönemde Real’in 5 numara rotasyonunu güçlendirmek adına yapabilecek en az risk içeren hamlelerden biri olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …