Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (16.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta maçları tamamlandı.

Uzun bir aradan sonra her iki temsilcimizin de, hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe Beko‘nun kazanarak yüzümüzü güldürdüğü keyifli bir haftayı geride bıraktık. Gelin birlikte haftanın panoramasını mercek altına alırken ödülleri de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçtiğimiz sezon pandemi nedeniyle yarım kalmadan önce parmak ıssırtan bir performans sergileyen Anadolu Efes, bu sezon beklentilerin altında kalmıştı. Ama bu hafta güçlü rakipleri Barcelona karşısında geçen sezona hatırlatan keyifli bir performans izlettiler bizlere. Larkin, Micic, Simon üçlüsünün bir makine düzeninde çalıştığı, özellikle Larkin’in eski günlerini hatırlattığı çok iyi bir hücum performansı izlettiler bizlere. Son maçların aksine bu üçlünün fiziksel olarak tam randımanlı oynamaları en az galibiyet kadar önemliydi. Ayrıca sadece hücumda değil, Dunston liderliğinde savunmada çok iyi çalışan, agresif bir oyun sergileyen lacivert beyazlılar takım olarak vites yükselttiklerinin sinyalini net olarak verdiler. Sezonun ilk yarısını geride bıraktığımız bu günlerde beklenen reaksiyonu Barça gibi önemli şampiyonluk adaylarından birini devirerek göstermeleri sezonun geri kalanı açısından çok kritikti. Alkışlarla haftanın takımı ödülü temsilcimize gidiyor.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Nemanje Nedovic (Panathinaikos): 39 sayı, 7-13 3sayı, 2 ribaund, 6 asist, 2 t.çalma, 45 verimlilik
Shane Larkin (Anadolu Efes): 23 sayı, 7 ribaund, 8 asist, 2 top çalma, 37 verimlilik
Nikola Milutinov (CSKA Moskova): 17 sayı, 7-10 2sayı, 14 ribaund, 30 verimlilik
Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): 17 sayı, 8-8 2sayı, 4 ribaund, 5 asist, 29 verimlilik
Walter Tavares (Real Madrid): 16 sayı, 6-10 2sayı, 11 ribaund, 3 top çalma, 27 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçtiğimiz sezon tam anlamıyla fırtına gibi esen, Euroleague sahnesini kasıp kavuran ve Anadolu Efes‘i liderlik koltuğuna oturtan Shane Larkin, bu sezon dizinden geçirdiği operasyonun ardından girdiği yoğun maç trafiğinde bir türlü kendini bulamamıştı. Ama geçen sezon çok sevdiği rakiplerden biri olan Barça karşısında tam anlamıyla alev aldı, eski günlerine geri dönüş sinyalini net olarak verdi. Süper yıldız sürati ve deliciliği ile yine parmak ıssırtırkan Barça savunması ona bir türlü çare bulamadı ve çoğu pozisyonda iki ya da üç Barça savunmacısının adeta onun yakalamaya çalıştığına tanık olduk. 31 dakika sahada kalan Larkin, 6-10 2sayı, 2-6 3sayı isabetiyle 23 sayı üretirken, istatistiklerine 7 ribaund, 8 asist ve 2 top çalma eklerken sadece 1 top kaybı yaparak toplam 37 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

*** Not: Haftanın en yüksek verimlilik puanını alan ismi Nedovic olsa da Panathinaikos bu haftayı kayıpla geçtiği için MVP ödülünü alamadı.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …