Güncel Haberler

Vesely Uyandı, Fenerbahçe 3 Maç Sonra Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Olympiakos‘u sezonun en iyi maçını çıkaran Vesely liderliğinde 84-77’lik skorla yenmeyi başardı.

3 maçın ardından yeniden kazanan Fenerbahçe Beko, 16. maçında 6. kez kazanırken 14. sırada yer aldı. Olympiakos ise 15. maçında 8.kez kaybetti ve 10. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 22-27
2.çeyrek: 23-14
3.çeyrek: 21-13
4.çeyrek: 18-23

Sarı lacivertlilerde Jan Vesely 17 sayı, 8-8 2sayı, 4 ribaund, 5 asist ile maçın yıldızı olurken, Dyshawn Pierre 14 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Melih Mahmutoğlu 12 sayı, Danilo Barthel 11 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Nando De Colo 10 sayı, 8 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Olympiakos cephesinde ise Sasha Vezenkov 17 sayı, 5-7 3sayı, 4 ribaund, 2 asist ile öne çıkarken, Livio Jean-Charles 12 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 2 blok ve Vassilis Spanoulis 11 sayı, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler Muhammed ve Perez’den yoksun oldukları maçta bir kez daha oyun kurucu sorunu çekti maalesef. Ancak bu sefer 3 milyon Euro’luk uyuyan adam Vesely kendisine geldi, üstündeki ölü toptağını attı ve sahaya koyduğu müthiş enerji ile maçı getiren isim oldu. Olympiakos maça müthiş bir üçlük yüzdesi ile başladı. Tepe ikili oyunları sonrası onların hücum pozsiyonuna göre sol köşeden neredeyse tüm oyuncuları ile 3 sayı isabeti buldular ve bu sezon maç başına 8 üç sayı isabeti bulan Yunan ekibi daha ilk çeyrekten 7 isabet bulmuştu bile. Ama temsilcimiz bu yüksek yüzdeye rağmen hücumda Vesely ve Barthel’in enerjisi sayesinde ayakta kaldık. Diğer taraftan hem Sloukas hem de Spanoulis’in savunmada yumuşak performanslarını çok iyi değerlendirdik takım olarak, bu zaafları iyi değerlendirip, adam değişmelerde de sürekli onların üstüne atak etmemiz işimizi kolaylaştırdı. Diğer taraftan Ulanovas ve kenardan gelen Pierre’n de agresif ve yüksek enerjiyle oynamaları, özellikle Pierre’in hücumda da kritik atışları yüksek yüzdeyle skora çevirmesi çok değerliydi. Guard rotasyonunda ise Brown’dan hücum tarafında beklediğimiz katkıyı alamadık belki ama savunmada Sloukas ve Spanoulis karşısında agresif oynaması ve çaldığı kritik toplarla önemli katkılar verdi. Printezis’in yokluğunda Jean-Charles’ın hücumdaki etkinliğini iyi kullanıyorlardı ama erken faul problemine girmesi, ki bunu da Barthel ve Pierre’in onun üzerine oynamalarındaki etki büyüktü, ekmeğimize yağ sürdü. Ancak son çeyrekte kenardan gelen Vezenkov’dan üst üste gelen üçlüklere engel olamadık ve yine aynı kabusu mu yaşayacağız diye düşünmeye başlamıştık, Olympiakos geri gelip farkı 1 sayıya indirdi. Ama günün kahramanı Vesely yine sahneye çıktı. Savunmada yaptığı doğru hamleler, çektiği kritik ribaundlar, rakibe yaptırdığı hücum fauller ve son olarak kritik bir blokla Olympiakos’un direncini kıran isim oldu. Bu esnada Pierre’inde topsuz koşularda Vesely’den aldığı pası soğuk kanlıkla bitirmesi artı bulduğu kritik üçlük yeniden öne geçmemizi sağladı. Özetle yine guardlarımızın çok iyi olmadığı bir akşamda bu sefer Vesely liderliğinde Barthel ve Pierre’den çok iyi katkı alarak kazanmayı başardık. Uzunların iyi sinyaller verdiği Fenerbahçe’de Muhammed ve Perez’in de rotasyona eklenmesi, Guduric’in de ritmini bulmasıyla daha iyi bir basketbol izleyeceğimizi söylemek yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …