Güncel Haberler

Anadolu Efes, Uyanan Larkin Liderliğinde Barça’yı Devirdi

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk ettiği FC Barcelona‘yı süper yıldızı Larkin’in etkili oyunu eşliğinde 86-79’luk skorla yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes 16. maçında 8. kez kazandı ve 9. sırada yer aldı. Barça ise 16. maçında 5. kez kaybetti ve 2. sırada yer aldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 18-24
2.çeyrek: 43-43
3.çeyrek: 68-54
4.çeyrek: 86-79

Efes’de Shane Larkin 23 sayı, 7 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ile maçın yıldızı olurken, Vasilije Micic 17 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Krunoslav Simon 16 sayı, 4 ribaund ve Bryant Dunston 12 sayı, 5 ribaund, 2 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Barça cephesinde ise Nikola Mirotic 18 sayı, 8 ribaund ile öne çıkarken, Nick Calathes 15 sayı, 6 ribaund, 6 asist ve Cory Higgins 14 sayı, 4 ribaund ile direnen diper isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes maça istediği gibi başlayamadı. Koç Ataman yıldızı Larkin’i kenarda başlatarak güzel bir strateji ortaya koymuş oldu. Micic ve Simon liderliğinde hücumda ayakta kalmış olsak da savunmada çok sorun yaşadık, Barça’nın pasa dayalı akıcı hücumlarına karşı direnç gösteremedik. İkinci çeyrekle beraber Simon, Micic, Larkin üçlüsü devreye girdiler. Geçen sezonki Efes’ten enstantaneler sunan temsilcimizde özellikle Larkin’in etkili performansı keyifleri yerine getirdiği. Alıştığımız ve aynı zamanda özlediğimiz sürati artı delici oyunuyla Barça savunmasını neredeyse tek başına dağıtmayı başardı. Onun liderliğinde hücumda aradığı ritmi bulan temsilcimiz devreye de skoru eşitlemiş bir şekilde moralli girdi. İkinci yarıyla beraber Simon’un da maça ağırlığını koyması ve hücumda kritik şutları sokmasıyla beraber farkı açmaya başladık. Micic’in ona katılması ve Dunston’ı da Davies’in yokluğunda iyi kullanmamız sonucu farkı 14 sayıya kadar çıkardık. Koç Saras savunmada Bolmaro, Calathes, Hanga gibi farklı isimlerle Larkin’e çözüm bulmaya çalışsa da başarılı olamadı. Son çeyrekte de Larkin fırtınası devam ederken temsilcimiz savunmada yoruldu, Barça’nın sert oyunu karşısında yıpranan oyuncularımız Higgins ve Mirotic’i yavaşlatmakta zorlanınca da fark eridi. Ama maçın sonunu iyi getiren taraf yine biz olduk. Larkin’in hücumdaki bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve kritik pozisyonlarda bulduğu zor basketler karşısında Barça savunması daha fazla direnemedi. Uzun bir aradan sonra Larkin-Micic-Simon üçlüsünü böyle formda ve diri bir şekilde izleme şansı bulduk. Yani artık “HOŞGELDİN LARKIN” diyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …