Güncel Haberler

Gustavo Ayon Tekrar Avrupa’ya Dönmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague‘in en tecrübeli uzunlarından biri olan Gustavo Ayon yeniden Avrupa sahnesine dönmeye hazırlanıyor.

Uzun yıllar Real Madrid forması ile izlediğimiz sonrasında da 2019-20 sezonunda Zenit forması ile kısa süre dahne alan, ardından ailevi nedenlerden dolayı ülkesi Meksika’ya dönen Ayon, eski takımına geri dönüş için yeşil ışık yaktı.

esRadio’da bir programa katılan tecrübeli uzun “Tabii ki Real Madrid‘e dönmeyi çok isterim” şeklinde konuştu. Son olarak ülkesinin takımlarından Astros de Jalisco forması giymiş olan Ayon, Avrupa’ya geri dönüş için şu ifadeleri kullandı:

Formumu koruyorum ve fiziksel olarak aktif kalmaya çalışıyorum. Bir basketbol saham ve spor salonum var. Her sabah erkenden orada antrenman yapıyorum, gün boyu aktif kalıyor, çiftlik işleri ile uğraşıyorum. Belki maç ritmim eksiktir ama bu da zaten birkaç haftada geri geliyor. Fakat fiziksel olarak çok iyiyim.

Umarım Ocak ayında gidişat biraz değişir. Avrupa’da şu an çok büyük yatırım yapılmıyor zira taraftarlar gelemediği için büyük bir gelir kaynağı ortadan kalkmış oluyor. Böyle olunca her şey etkileniyor ve kulüpler de risk almamaya çalışıyor. Umarım Ocak ayında her şey biraz düzelir de benim de en üst seviyede oynamaya devam etme şansım olur. Ocak ayında Avrupa’dan bir teklif gelirse kabul etmek istiyorum. Ekonomik tarafı için değil kesinlikle, aktif kalmak istiyorum. Bir takım şansını bende denemek isterse de ben bu konuda sonuna kadar istekliyim.

esRadio & Eurohoops

Daha sonrasında Real Madrid ile ilgili övgü dolu ifadeler kullanan ve ayrıldığı dönemde oğluna yakın olabilmek için NBA fırsatlarını değerlendirmeye çalışsa da istediği fırsatı bulamadığını belirten Ayon, kulübe herhangi bir kırgınlığının olmadığını ve dönmeyi çok isteyeceğini söyledi.

Bildiğiniz üzere Real Madrid, aşil tendonu kopan ve sezonu kapatan Anthony Randolph’un yerine bir takviye yapmaya hazırlanıyor. Bu ismin 4-5 oynayan bir uzun olması beklenirken İspanyol devinin önümüzdeki günlerde nasıl bir hamle yapacağı ve Ayon ile ilgilenip ilgilenmeyeceği netleşecek.

https://www.youtube.com/watch?v=6jW5EYRXEsQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …