Güncel Haberler

Ufuk Sarıca: “Zor Bir Virajı Döndük.”

ING Basketbol Süper Ligi 13. hafta mücadelesinde deplasmanda Galatasaray’ı 74-86’lık skorla geçen Pınar Karşıyaka‘da koç Ufuk Sarıca açıklamalarda bulundu.

Zor bir maç oldu, ondan da öte zor bir hafta oldu. Geride bıraktığımız cumartesiden bu yana Fenerbahçe Beko, deplasmanda Büyükçekmece Basketbol ve yine deplasmanda Galatasaray ile karşılaştık. Bunlar zor maçlar. Hep söylüyorum, mazeret olarak değil ama rotasyonumuz için çok önemli iki oyuncumuz Metecan ve Semih bu maçların hiçbirinde oynamadı. Dolayısıyla çok yorulduğumuz bir hafta oldu ve önemli galibiyetler elde ettik. Maça çok iyi başladık ancak hücumda gereksiz telaşla, maçın başında çok rahat 2-3 hızlı hücum bulduk ancak bütün maçı hızlı hücum bularak oynayacağımızı düşünmek bir hataydı. Zaten yaptığımız top kayıplarına baktığınız zaman maçın gidişatına yakışmayan top kayıpları ancak sahadaki gücümüz ve ribaundlarda yarattığımız fark, dış atışlarda çok etkili bir takım olan Galatasaray’ın yüzdesini düşürünce özellikle üçüncü periyodun ikinci bölümünde müthiş bir savunmamız oldu. Burada farkı 20’li sayılarak çıkardık sonrasında ise oyuncularımızı dinlendirerek maçı tamamladık. Zor bir virajı döndük. Bu üç maçın ikisi deplasmandaydı ve ligin ilk yarısının bitmesine iki hafta var. Her türlü olumsuzluğa rağmen yukarıdaki yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz. Tüm takımımı kutluyorum. Ligde kalan iki maçımız var ancak ondan öncesinde Brose Bamberg ile oynayacağımız, ilk kez kendi evimizde oynayacağımız bir Şampiyonlar Ligi maçı var. Ona hazırlanacağız. Tüm ekibimi kutluyorum.

Karşıyaka Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …