Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (15.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç programı 15. hafta maçları ile sona erdi. Maalesef iki temsilcimiz Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, 14. haftada olduğu gibi bu hafta da galibiyetle yüzümüzü güldüremediler.

Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını mercek altına alalım ve haftanın ödüllerini sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon şimdiye kadar sergilediği performansla hayal kırıklığı yaratan takımlardan biri olan Maccabi Tel Aviv bu hafta ise silkelendi kendine geldi ve deplasmanda Barça gibi güçlü bir rakibi devirmeyi başardı. Sezon başından beri yaşadıkları en büyük problemlerden biri düşük direnç, çabuk kırılganlık ve tabiki maç sonlarını kötü oynamalarıydı. Barça karşısında ise bunların hepsinin aksini yaptılar ve başarılı oldular. Maç boyunca savunmada hiç pes etmedikleri gibi maçın genelini iyi oynayan Dorsey ve Bender’ın yanı sıra son bölümde Wilbekin ile Hunter gibi tecrübeli isimleri devreye sokarak bu kez maç sonunu daha iyi oynayan taraf oldular. Elbette kazanmalarında Barça’nın da yaptığı basit hataların etkisi büyüktü ama önemli olan zaten maç sonuna kadar skorda kalmaktı, bu sayede Barça üstündeki baskıyı arttırdılar ve bu kez stresi iyi yöneten taraf olarak da galibiyeti hanelerine yazdırdılar. Alkışlarla da haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Mike James (CSKA Moskova): 20 sayı, 6 ribaund, 7 asist, 4 top çalma, 32 verimlilik
Devin Booker (Khimki): 26 sayı, 8-9 2sayı, 2-2 3sayı, 3 ribaund, 3 asist, 32 verimlilik
Jalen Reynolds (FC Bayern Munich): 21 sayı, 8-11 2sayı, 9 ribaund, 29 verimlilik
Nicolas Laprovittola (Real Madrid): 19 sayı, 3-7 3sayı, 2 ribaund, 6 asist, 2 top çalma, 27 verimlilik
Augustine Rubit (Zalgiris Kaunas): 18 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

CSKA Moskova‘nın yıldız skoreri Mike James bir kez daha özel bir performans sergiledi ve bu sefer kurbanı ligin en iyi savunmalarından birine sahip olan Zenit idi. Birleşik Amerikalı skorer takım olarak sert ve disiplinli savunma anlayışı olan Zenit karşısında sadece bir skorerden çok komple bir silah olduğunu bir kez daha gösterdi, kritik anlarda kendine yarattığı sayılar kadar takım arkadaşlarına yaptığı akıllı servisler ve özellikle savunamada havuza düşen topları agresif toplamasıyla çok faydalı ve verimliydi gerçekten. 31 dakika sahada kalan James, 6-10 2sayı, 2-4 3sayı isabetiyle 20 sayı üretirken istatistiklerine 6 ribaund, 7 asist, 4 top çalma ekledi ve bu kadar efektif, topla oynayan bir guard olarak sadece 3 top kaybı yaparak da toplamda 32 verimlilik puanına ulaşarak ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu perçinledi. Kasım ayının MVP’si gerçekten alev almış durumda ve onu bu haliyle izlemek çok büyük keyif gerçekten.

Mike James - CSKA Moscow - EB20

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …