Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (14.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç programının ilk bölümünü, 14. haftayı geride bıraktık ve maalesef hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe Beko bu haftayı mağlubiyetle tamamladılar.

Her zaman olduğu gibi gelin birlikte haftanın panoramasını mercek altın alalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son yıllarda olduğu bu sezon da Euroleague’in en yüksek bütçeli takımlarından biri ve dolayısıyla önemli şampiyonluk favorilerinden biri CSKA Moskova. Ancak bunun altını doldurmak çok daha önemli ve işte Rus ekibi koç Itoudis yönetiminde bunu net olarak yapmaya başladı. Karşımızda tam 8 maçtır kaybetmeyen, bir başka deyişle 29 Ekim’den bu yana yoluna namağlup devam eden bir ekip vardı. Bu harika seriye temsilcimiz Anadolu Efes karşısında bir basamak daha eklediler 100-65 gibi dominant bir skorla kazanarak seriyi 9 maça çıkardılar. Üstelik Kasım ayının MVP’si seçilen formda James’in sadece 11 sayı ürettiği bir maçta! Bir kez daha gördük ki CSKA’ya James ya da bir başka isim üzerinden tanımlamak değerlendirmek haksızlık olur. Bu maçta sahneye son maçların düşük performans sergileyen yıldızı Clyburn’ü çıkardılar ve sakatlıktan dönen, henüz hazır olmayan Simon karşısında net bir üstünlük kurararak galibiyete uzandılar. Koç Itoudid’in öğrencileri 4 isimden çift haneli skor katkısı alarak Anadolu Efes gibi güçlü bir takıma 100 sayı atıp sadece 65 sayı yediler ve haftanın takımı ödülünü alkışlarla kazandılar.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Walter Tavares (Real Madrid): 20 sayı, 9-13 2sayı, 14 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 36 verimlilik
Nikola Mirotic (FC Barcelona): 24 sayı, 7-8 2sayı, 2-3 3sayı, 4 ribaund, 2 t.çalma, 34 verimlilik
Bojan Dubljevic (Valencia): 20 sayı, 6-9 2sayı, 2-3 3sayı, 9 ribaund, 2 asist, 29 verimlilik
Scottie Wilbekin (Maccabi Tel Aviv): 25 sayı, 4-6 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
Cory Higgins (FC Barcelona): 20 sayı, 3-5 2sayı, 2-2 3sayı, 3 ribaund, 27 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Son yıllarda Euroleague’i domine eden uzunlardan biri olan Real Madrid‘in 2.20’lik devi Walter Tavares, bu hafta çift uzatmaya giden Panathinaikos maçında kendisi gibi dev bir uzun olan Papagiannis’e adeta ders verdi. 28 yaşında olmasına rağmen gelişimini sürdüren Tavares savunmadaki etkili oyununun yanı sıra artık rakip pota altında da eskisine göre çok daha dominant bir uzun. İkili oyunlardaki yüzdeli bitirişleri, hücum ribaundları ve minimum dribbling ile oynadığı alçak post hücumları sayesinde onun durdurmak gerçekten çok zor. Yüksek enerji ve tam konsantrasyon ile başladığı bu maçta da koç Laso’nun tüm beklentilerini karşıladı ve kuşkusuz galibiyetin başmimarıydı. Her iki pota altında da Pana uzunlarına net üstünlük kuran ve maçın dengesini bozan Tavares, faul probleminden kendini koruyarak 40:48 dakika sahada kalırken 9-13 2sayı isabetiyle 20 sayı üretti ve istatstiklerine 6 tanesi hücum ribaundu olmak üzere 14 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ekleyerek 36 verimlilik puanına ulaştı. Bu da onu alkışlarla haftanın MVP’si yaptı.

Walter Tavares - Real Madrid - EB20

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …