Güncel Haberler

RESMİ: Burgos, Salash Hamlesini Açıkladı (Kaçan Balık!)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin son şampiyonu olan İspanya Liga Endesa ekiplerinden San Pablo Burgos, forvet rotasyonuna önemli bir hamle yaptığını açıkladı.

Sezona Tsmoki Minsk forması ile başlayan ve Belarus milli takımının da önemli bir parçası olan Maksim Salash artık Burgos’un başarısı için ter dökecek.

2.05 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç forvet VTB Ligi’nde 7 maçta ortalama 30.6 dakika süre alırken 16.7 sayı, %42.9 3sayı, 5.7 ribaund, 2.4 asist, 1.4 top çalma ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 6 maçta ortalama 15.7 sayı, %50.0 3sayı, 7.7 ribaund, 2.0 asist ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Salash hücumda çok yönlü bir silah ve sadece bu özelliği bile ona genç yaşında Liga Endesa’da oynama fırsatı verecek. Hem yüzü dönük potaya gidebilen, hem de son yıllarda güçlenen fiziği ile sırtı dönük hücumlarını da geliştiren Belaruslu forvet, ribaundlarda da çok mücadeleci, savaşçı bir isim. Ayrıca artık sırtı dönük pozisyonlarda sadece üretmiyor, pasları ile takım arkadaşlarını da besleyebiliyor. Atletik özellikleri ile de dikkat çeken Salash’ın Burgos gibi yüksek tempoda oynayan ve hücumda çok top kullanan bir takımda kendisini daha fazla göstereceğini, EuroCup ve Euroleague seviyesi için bu basamağı en iyi şekilde kullanacağını düşünüyorum. Keşke onu ülkemizde EuroCup ya da Şampiyonlar Ligi ekiplerinden birinde görebilseydik, keşke Burgos’dan önce davranmış olsalardır…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …