Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka’nın Rakiplerinden Fortitudo’dan Uzun Takviyesi Geldi

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcimiz Karşıyaka ile aynı grupta yer alan İtalya Lega Basket Serie A ekiplerinden Fortitudo Bologna uzun rotasyonuna bir takviye yaptığını duyurdu.

Sezona Virtus Roma‘da başlayan ancak kulübün finansal problemler nedeniyle ligden çekilmesiyle beraber serbest kalan Dario Hunt‘ın yeni adresi Fortitudo oldu.

2.04 metre boyunda olan 31 yaşındaki Hunt, Serie A’da 7 maçta forma giyerken 25.4 dakika süre almış 11.6 sayı, 5.4 ribaund, 1.3 asist, 1.4 blok istatistikleri ile katkı vermişti. En iyi performansını ise 27 Eylül’de yeni takımı Fortitudo karşısında 24 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 2 blok ile göstermişti.

Hunt atletik özellikleri ile dikkat çeken bir uzun ve mevcutta takımın as uzunu Happ’ın bu alandaki eksiklerini kapatabilecek durumda. Hem blok tehditi hem de ribaundlardaki katkısı ile takımın enerjisini yukarı çekecek bir isim özellikle çember koruma ve boyalı alandaki fiziksel oyun anlamında ona çok ihtiyacı var Fortitudo’nun, yani doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …