Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (12.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi 12. hafta programı geride kaldı.

Maalesef Anadolu Efes – Frutti Extra Bursaspor ve Tofaş – Petkim Spor maçları Bursa ve İzmir ekiplerindeki covid vakaları nedeniyle ertelendi.

Gelin birlikte haftanın panoramsına göz atarken her zamanki gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Sarıca yönetimindeki Pınar Karşıyaka, bu sezon da son yıllarda olduğu gibi yine ligin en önemli zirve adaylarından biri konumunda. Bunu da bu hafta Fenerbahçe Beko karşısında sergilediği dirençli ve agresif performansla gösterdiler. Tam 18 sayı farkla geriye düştükleri maçta M’Baye liderliğinde harika bir dönüş hikayesi yazdılar. Önce savunmada vidaları sıktılar ve maça kendilerinden çok daha kararlı başlayan güçlü bir rakibin direncini kırdılar, onlardan daha çok savaştıklarını, daha çok istediklerini gösterdiler sonra da Taylor’ın organizasyonları liderliğinde pota altında M’Baye ile Morgan’ın atletizm üstünlüğünü, çabuk ayaklarını iyi kullanarak Fenerbahçe’yi zayıf karnından vurdular. Özetle bir kez daha gördük ki koç Sarıca’nın ekibi sezonun en iyi en kaliteli takımlarından biri ve Euroleague takımlarına kafa tutacaklarını da gösterdiler bu galibiyetle. Alkışlar haftanın takımı ödülü Kaf-Kaf’a gidiyor.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

Alperen Şengün (Beşiktaş): 43 verimlilik
Matt Farrell (Büyükçekmece): 34 verimlilik
Sam Dekker (Türk Telekom): 32 verimlilik
Gabriel Olaseni (Büyükçekmece): 31 verimlilik
Christopher Wright (HDI Sigorta Afyon Belediyespor): 25 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Ekim ve Kasım aylarında BSL’nin en değerli oyuncusu seçilen Beşiktaş‘ın 18 yaşındaki genç pivotu Alperen Şengün, bu hafta da harika bir performans sergiledi. Bahçeşehir karşısında iki pota altını da tam anlamıyla domine eden genç uzun, rakibin iki tecrübeli ve atlet uzunu Owens ile Robinson’ı adeta çaresiz bıraktı. Onun fiziksel ve ayaklarını yere basan oyunu karşısında savunmada sınıfta kaldıkları gibi ribaundlar konusunda da pozisyon bilgisi ve zamanlaması şle atletik özellikleri ile ona üstünlük kurmalarını engelledi. Bir kez daha gördük ki hem ikili oyunlarda hem de alçak postta birebirde durdurulması çok zor bir silah. Henüz 18 yaşında olmasına rağmen soğuk kanlılığı ve basketbol bilgisi ile de bizleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor Alperen. Bahçeşehir karşısında 34 dakika sahada kalırken 11-15 2sayı isabetiyle 29 sayı üretirken 13 ribaund, 6 top çalma, 3 blok ile 43 verimlilik puanına ulaştı ve bir kez daha haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu alkışlarla.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

Alperen Şengün (Beşiktaş): 43 verimlilik
Can Uğur Öğüt (Gaziantep): 19 verimlilik
Yiğit Arslan (Galatasaray): 18 verimlilik
Cevher Özer (OGM Ormanspor): 18 verimlilik
Berk Demir (Darüşşafaka Tekfen): 15 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …