Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (13.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 13. hafta programı geride kalırken maalesef hem Fenerbahçe Beko hem de Anadolu Efes maçlarını kaybederek yüzlerimizi güldüremediler.

Gelin geride bıraktığımız haftanın panoramasını birlikte mercek altına alırken, ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Tam 6 maçtır kazanamayan ve şiddetle galibiyete ihtiyacı olan Zalgiris Kaunas, Vasturia ve Garino giib iki kanat oyuncusundan yoksun olmasına rağmen son haftalarda iyi performans sergileyen dişli rakiplrei Panathinaikos’u OAKA deplasmanında 12 sayı farkla geçmeyi başardı, galibiyet hasretine son verdi. Geçen hafta Barça karşısında gösterdikleri savunma direncini aynen saha yansıtmalarının yanı sıra takım olarak boyalı alanı çok iyi kullandılar ve bu sayede gömülen Pana savunmasını da Euroleague’in en iyi şutörlerinden biri olan Grigonis ile cezalandırdırdılar. Koç Schiller’in kurduğu bu basit ve faydalı sistem onları galibiyete taşırken Hayes, Lauvergne, Rubit gibi sıradan oyunculardan da özellikle ikili oyunlardaki etkili organizasyon sonrası pota altında en yüksek verimi almayı başardılar. Takım olarak hareket etmenin ve agresif savunmanın ne kadar önemli olduğunu gösteren, 6 maçlık mağlubiyet serisini farklı Pana galibiyetiyle sona erdiren Zalgiris, haftanın takımı ödülünü alkışlarla haketti.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Mike James (CSKA Moskova): 36 sayı, 6-7 3sayı, 9 ribaund, 10 asist, 51 verimlilik
Nikola Mirotic (FC Barcelona): 19 sayı, 10 ribaund, 2 top çalma, 28 verimlilik
Achille Polonara (TS Baskonia): 15 sayı, 8 ribaund, 6 asist, 2 top çalma, 5 blok, 28 verimlilik
Brandon Davies (FC Barcelona): 21 sayı, 8-10 2sayı, 6 ribaund, 28 verimlilik
Mike Tobey (Valencia): 21 sayı, 9-10 2sayı, 8 ribaund, 27 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Son haftalarda zaten çok formda olan CSKA Moskova‘nın yıldız skoreri Mike James, bu hafta ise Moskova derbisinde Khimki karşısında tam anlamıyla patlama yaşadı. Tabiri caizse attığını sokan tecrübeli skorer, yay gerisinden 6-7, 2 sayılık atışlarda 4-7 ve serbest atışlarda 10-12 gibi önemli yüzdeler yakalarken tam 36 sayı üreterek kariyer rekorunu da kırmış oldu. Ama bir kez daha gördük ki James sadece bir skorer değil, komple bir oyuncu. İstatistiklerine 9 ribaund ve 10 asist de eklerken tam 51 verimlilik puanına ulaştı ve sadece 1 ribaund ile triple-double performansını kaçırmış oldu. Khimki’nin zayıf savunmasına karşı tüm açıkları işleyen, takım arkadaşlarını da oyuna sokarak bencillik yapmayan James, bir kez daha alkışları sonuna kadar haketti ve haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …