Güncel Haberler

Eksik Alba Berlin, Fenerbahçe’yi Darmadağın Etti!

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde önemli eksikleri olan Alba Berlin, konuk ettiği temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘yu 89-63’lük skorla darmadağın etti.

Bu sonuçla Alba 12. maçında 5. galibiyetini alarak 12. sıraya yükselirken, Fenerbahçe Beko ise 13. maçında 8. kez kaybetti ve 13. sıraya kadar geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 23-16
2.çeyrek: 44-27
3.çeyrek: 70-41
4.çeyrek: 89-63

Simone Fontecchio, Marcus Eriksson, Ben Lammers gibi 3 önemli eksiği bulunam Alba’da Niels Giffey 13 sayı, 2 ribaund, 8 asist, 3 top çalma ile öne çıkarken, Peyton Siva 11 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, Johannes Thiemann, Kresimir Nikic, Maodo Lo üçlüsü ise 10’ar sayıyla galibiyetin diğer mimarları oldular.

Temsilcimizde ise Tarik Biberovic 13 sayı ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu. Danilo Barthel ise 9 sayı, 3 ribaund ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Son maçta Zenit’i deplasmanda geriden gelerek yenmeyi başaran ve bu maça umutlu gelen Fenerbahçe, maalesef maça beklenenden çok ama çok daha düşük bir enerjiyle başladı. Fontecchio ve Eriksson gibi iki önemli skorerinden, as uzunu Lammers’den yoksun olan Alba karşısında ilk dakikalardan itibaren savunmada çok yumuşak kaldık. Bununla beraber temsilcimizdeki tüm oyuncuların üstüne sanki ölü toprağı serilmiş gibiydi, ne hücumda ne de savunmada agresiflik gösteremedik. Sezon başından beri hastalık haline gelen ribaundlardaki problem devam ederken, özellikle hücum ribaunlarını domine eden Alba’nın ikinci şans sayılarına engel olamadık. Maçın kırılma noktası ise kurt hoca Reneses’in koç Kokoskov’un en zayıf noktasını bulup oradan vurması oldu. 2-1-2 alan savunmasını çok iyi yapan Alba karşısında De Colo başta olmak üzere şutörlerimiz devreye giremeyince, yüksek postta da Barthel ya da Vesely’i efektif kullanmayınca hücumdaki ritimimizi tamamen kaybettik. Maalesef 2. çeyreğinin son bölümü ile beraber maç bizler adına bir eziyete dönüştü. Devre arası sonrası da Fenerbahçe farkı kabullenmiş bir oyun sergiledi ve kalp kırıcı bir farkla kaybetti. Bu maçın ardından gördük ki Zenit karşısında alınan galibiyet pek de bir şey ifade etmiyor, sezonun sonu epey zor gelecek sarı lacivertliler adına….

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …