Güncel Haberler

Anadolu Efes, Son Saniyede Yıkıldı!

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Prepelic’in saniye şutuna engel olamadı ve Valencia deplasmanında 76-74’lük skorla kaybeden taraf oldu.

Bu sonuçla Valencia, 13. maçında 8. kez kazandı ve 5. sıraya yükseldi. Anadolu Efes ise 13. maçında 6. kez kaybetti ve 9. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 19-23
2.çeyrek: 40-38
3.çeyrek: 54-60
4.çeyrek: 76-74

Yarasalar’da Mike Tobey 21 sayı, 9-10 2sayı, 8 ribaund ile maçın yıldızı olurken, Derrick Williams 14 sayı, 2 ribaund ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu. Son saniye basketi ile maç getiren Klemen Prepelic ise 7 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile oynadı.

Temsilcimizde ise Vasilije Micic 16 sayı, 4 ribuand, 5 asist, 2 top çalma ve James Anderson 16 sayı, 4 ribaund ile öne çıkarlarken, Shane Larkin de 13 sayı, 6 asist, 2 top çalma ile diğer direnen isim oldu.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes maça hücumda agresif bir başlangıç yaptı, Larkin ve Micic liderliğinde set hücumlarında da yüksek tempoda oynayan lacivert beyazlılarda Simon’un yokluğunda Anderson da çok verimli bir oyun ortaya koydu. Valencia’nın savunma zaaflarını iyi değerlendirdik. Ancak ikinci çeyrekle beraber dış şutlardaki yüzdemizin düşmesi ve pota altında Dunston’dan beklediğimiz katkıyı alamamamız Valencia’nın bir adım öne geçmesini sağladı. Özellikle Tobey kenardan gelerek pota altında çok üretken bir oyun sergiledi. Pleiss’ın iyi durumda olmaması ve koç Ataman’ın ondan faydalanamaması, Sertaç’ı da kullanmamayı tercih etmesi Tobey’nin etkinliğinin giderek artmasına neden oldu. Her ne kadar ikinci yarıyla beraber Beaubois’nın ve Singleton’ın kenardan getirdiği enerji ile Anderson’a savunmada destek olmaları sayesinde maça ortak olsak da Larkin’in ritmini kaybetmesi ve pota altında bir türlü üstünlük kuramamamız skorda öne geçmemize engel oldu. Son bölümde Singleton’ın savunmada ekstra gayreti ve Micic ile Larkin’in bulduğu sayılarla maça ortak olduk ama bitime 4 saniye kala Doğuş’un savunmasına rağmen Prepelic’in şutuna engel olamayınca Valencia’da kayıpla ayrılmak zorunda kaldık. Geçen sezonki Efes’i zaman zaman sahada görmüş olsak da Simon’un yokluğu ve Pleiss, Dunston, Beaubois üçlüsünün standart performanslarının gerisinde olmaları ile beklentilerin altında kalmış durumda lacivert beyazlılar. Sezonun yarısı geride kaldı ve artık toparlanma sürecini hızlandırmaları gerekiyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …