Güncel Haberler

RESMİ: Landale, Ülkesine Dönmeyi Seçti!

Geride bıraktığımız sezon Zalgiris Kaunas forması ile dikkat çeken bir performans sergileyen Avustralyalı uzun Jock Landale kariyerine ülkesinde devam etmeyi tercih etti.

Yaz döneminde başta Barcelona olmak üzere bir çok Euroleague takımının ilgilendiği yetenekli uzun, NBA kontratı kovalamak için bu teklifleri redetmişti ama beklediği kontrat teklifleri gelmedi.

Avustralyalı uzun beklentilerin aksine sezonu NBA ya da Euroleague’de geçirmek yerine ülkesine dönmeyi ve doğduğu şehrin takımı Melbourne United ile anlaşmayı tercih etti.

Landale dünyada yaşanan pandemi sürecinde en güvenli şehirlerden biri olduğu ve ailesi ile arkadaşlarının karşısında oynama fırsatı yakalayacağı için Melbourne’ün teklifni kabul ettiğini, ayrıca milli takımdan arkadaşları olan Barlow ve Goulding ile birlikte tekrar forma giymenin de keyifli olacağını belirtti.

2.11 boyunda olan 24 yaşındaki genç uzun, ilk Euroleague sezonunda Litvanya ekibi ile gayet iyi bir performans sergilemişti. 25 maçta ortalama 20:30 dakika süre alan Landale, 11.0 sayı, 4.4 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’e Evinde Yan Bakılmıyor!

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Panathinaikos‘u 80-68 gibi farklı bir …