Güncel Haberler

FLAŞ: Barcelona’nın Gündeminde NBA Patentli Bir Guard Var!

Turkish Airlines Euroleague ve İspanya Liga Endesa‘nın güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan FC Barcelona, guard rotasyonunu güçlendirmek için kollarını sıvadı.

Son olarak NBA ekiplerinden Sacramento Kings forması ile izlemiş olduğumuz oyun kurucu Yogi Ferrell ile Sportando’nun haberine göre ilgileniyorlar.

1.83 metre boyunda olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard, 2019-20 sezonunda 50 maçta ortalama 10.6 dakika sahada kalırken 4.4 sayı, 1.0 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

NBA kariyerinin başladığı 2016-17 sezonunda ve sonrasındaki sezonda Dallas Mavericks forması ile ortaya koyduğu performanslarla dikkat çeken bir isimdi Ferrell. Özellikle 2017-18 sezonunda önemli fırsatlar bulmuştu, 82 maçın tamamında görev alırken 27.8 dakika süre almış ve 10.2 sayı, %37.3 3sayı, 3.0 ribaund, 2.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Kuşkusuz en önemli özelliği sürati, çabukluğu ve deliciliği. Tabi çok önemli bir şutör olduğunu da belirtelim, dribbling üstünden yüksek yüzde ile top kullanabilen bir guard. Diğer taraftan skorer özellikleri kadar organizatör yeteneklerinin de olduğunu belirtelim, dolayısıyla klasik bir oyun kurucu diyebiliriz onun için. Bencil olmayan, soğuk kanlı ve saha görüşü iyi olan bir lider. Her zaman yüksek enerji ile oynaması, açık alanda takımı iyi yönetmesi, oyunun iki alanında da aktif olması ve basketbol IQ’sunun iyi seviyede olması diğer artıları. NBA’de başarılı olamamasının daha doğrusu istikrarı yakalayamamış olmasının belki de tek nedeni fiziksel dezavantajları. Hem boy hem de fizik olarak sıkıntı yaşıyor. Ama Avrupa sahnesinde bu eksiklerini kapatabilecek yukarıda belirttiğim çok artısı var.

Sanırım koç Saras da artık Huertel’den tabiri caizse “bir cacık olmayacağını” farketmiş olacak ki guard rotasyonuna bir takviye istiyor. Şimdiye kadar delicilik ihtiyacını Higgins ve Hanga gibi kanat oyuncuları ile yapmaya çalıştılar ama bir numaradan da bu tehditin gelmesini, daha da önemli farklı bir skor opsiyonunun olması çok faydalı olacaktır. Çünkü ne Heurtel ne de Calathes oyunun bu kısmında güvenilir isimler değil. Ayrıca Calathes’in fiziksel artılarının etkisiyle Ferrell ile birlikte oynayabilirler ve Ferrell bitirici görevinde de çok faydalı olabilir. Özetle Barça’nın guard rotasyonundan beklediği skor katkısını verebilecek, gerektiğinde takım organizasyonuna destek olabilecek, bencil olmayan, iyi bir takım oyuncusu Ferrell. Çok doğru bir hamle olacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=Qhw31ox7SzI

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …