Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (12.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 12. hafta geride kaldı. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko ile gülerken Anadolu Efes ile üzüldük.

Gelin birlikte haftanın panoramasına göz atarken, ödülleri de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Kurt hoca Aitor Garcia Reneses yönetimindeki Alba Berlin bir kez daha sıralamadaki yerinin aksine ne kadar dişli bir takım olduğunu gösterdi ve son haftaların en formda takımlarından biri olan Valencia’yı deplasmanda, hem de 100 sayı atarak devirmeyi başardılar. Üstelik bunu yaparken iki önemli kanat oyuncuları Fontecchio ve Eriksson’dan yoksun olduklarını da belirtelim. Birçok Euroleague takımına göre daha mütevazi bir kadroya sahip olan Alman ekibi, kadrosunun üstünde bir performans sergiledi, süre alan her oyuncunun verimliliğini en üst seviyeye çıkardılar. Ayrıca bu galibiyeti elde ederken de çok etkili bir hücum performansı sergilediler ve göze hoş gelen basketbolla da Euroleague sahnesinde galibiyet elde edilebileceğini bizlere hatırlattılar. Ritimlerini bulduklarında, açık alanda koştuklarında onları izlemek çok keyifli, Valencia gibi kendilerinden çok daha geniş ve kaliteli kadroya sahip olan bir rakibi deplasmanda devirerek de bu haftanın takımı olma başarısını gösterdiler.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Walter Tavares (Real Madrid): 19 sayı, 7-8 2sayı, 6 ribaund, 4 blok, 29 verimlilik
Scottie Wilbekin (Maccabi Tel Aviv): 23 sayı, 4-7 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 26 verimlilik
Jordan Loyd (Kızıl Yıldız): 24 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 25 verimlilik
Sergio Llull (Real Madrid): 19 sayı, 5-6 3sayı, 3 ribaund, 4 asist, 25 verimlilik
Danilo Barthel (Fenerbahçe Beko): 15 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Yeşil Burun Adaları pasaportlu dev uzun Walter Tavares, bir kez daha Real Madrid‘in en önemli parçaları arasında yer aldığını gösterdi. Asvel gibi formda ve dişli bir rakip ve kendisine benzer özelliklere sahip Fall karşısında çok iyi iş çıkardı. İki pota altında da dominant bir performans sergileyen tecrübeli uzun, blokları ile Real çemberini kapatırken, ikili oyunlardaki yüzdeli bitirişleri ile de koç Laso’nun hücumda en güvendiği silahlardan biri oldu. Ayrıca aldığı 3 kritik hücum ribaundu ile de rakip savunmanın direncinin kırılması konusunda önemli bir katkı verdi. 30 dakika sahada kalan ve 7-8 2 sayı isabetiyle 19 sayı üreten Tavares istatistiklerine 6 ribaund ve 4 blok da ekleyerek 29 verimlilik verimlilik puanına ulaştı ve haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

Walter Tavares - Real Madrid - EB20

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Zaferi Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 4. maçında Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Maccabi Tel Aviv‘i 88-95’lik skorla geçmeyi başardı …