Güncel Haberler

Parker: “Duncan, Avrupalı Guard ile Şampiyonluk Gelebileceğine İnanmıyordu.”

NBA’in gelmiş geçmiş en iyi uzunlarından biri olan Tim Duncan, meğer Tony Parker‘ın kendilerine şampiyonluk yolunda liderlik edebileceğine inanmıyormuş.

Tüm Hayallerimin Ötesinde adlı bir kitap yazan eski NBA şampiyonu Parker, uzun yıllar birlikte oynadığı efsane pivot Tim Duncan’ın San Antonio Spurs Fransız guardı 2001 draftında seçtiğinde kendisine dair şüpheleri olduğunu belirtti.

HoopsHype’ın haberine göre Parker, şunları yazdı:

Benim için en önemli şey, Pop ve Duncan’a orada olmayı hak ettiğimi göstermekti. Duncan’ın şüphelerinin farkındaydım. Spurs beni draft ettiğinde ‘Neden Avrupalı bir oyun kurucuyu draft ediyoruz? Avrupalı bir oyun kurucu ile asla şampiyon olamayız’ demişti.

Tüm Hayallerimin Ötesinde – Tony Parker

Parker seçildiğinde Duncan, 1999’da NBA Final MVP’si olmayı başarmış bir süper yıldızdı.

Parker’ın yazının devamında kullandığı cümleler şöyleydi:

2000’li yılların başında gözünüzü şampiyonluğa diktiğiniz zaman bu pozisyona Amerikalı olmayan bir oyuncuyu almak riskli bir işti. Duncan’da olduğu gibi takımın süper yıldızı olduğunuz zaman, takımınızın Avrupalı bir oyun kurucu alması aşırı büyük risk. Teknik olarak takımın ilk gerçek projesi bendim. Manu Ginobili 25 yaşında geldiğinde EuroLeague şampiyonluğu olan, kendisini kanıtlamış bir oyuncuydu. Bana dair her şey belirsizdi.

Tüm Hayallerimin Ötesinde – Tony Parker

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …