Güncel Haberler

Ene: “Milli Takımın Bu Hale Gelmesinde Hepimiz Sorumluyuz.”

A Milli Takımımız‘ın çiçeği burnunda koçu Orhun Ene milli takımda geçirdiği ilk dönem ve 2 maçın ardından 2022 FIBA EuroBasket elemeleri grubunda gelen ilk galibiyeti, millilerin performansını değerlendirdi.

Sports TV’de yayınlanan Basketbol Gecesi’ne konuk olan koç Ene’nin açıklamalarından geriye kalan satır başları şu şekildeydi:

  • Hırvatistan maçını 2 günlük beraberlik sonucu oynadık. İlk periyodda farklı geri düştükten sonra sürekli farkı kapatmaya çalıştık, yakalamaya çalışırken de enerjimiz kalmadı.
  • Milli takımın bu noktaya gelmesinde hepimiz sorumluyuz. Türk oyuncuların ligde aldığı rollerin de etkisi büyük, mental anlamda oyuna tutunmaları mümkün olamayabiliyor.
  • Hollanda Hırvatistan’dan daha zayıf bir rakipti, buna karşın Üzerimizden atamadığımız gerginlik ve maçın önemi, kırılma anlarında bizi etkiledi.
  • Bundan sonrası için çok daha ümitliyim. Oyuncuların beraber oynaması, birlikte zaman geçirmesi ile takım olarak gelişeceğiz.
  • Şubat Penceresi için 5 gün öncesinde değil, belki takım halinde olmasa bile oyuncularla ara ara bir araya geleceğiz. Oyuncuların takımlarıyla irtibat halinde olacağız ve onlarla yardımlaşacağız.
  • Sezon içi maçlarına NBA’de oynayan 3-4 oyuncuyu getiremiyoruz. İddialı olduğunu düşündüğümüz ligde sayıca fazla olan yabancıların sorumluluk alması ile bizim oyuncuların milli takıma hazır gelmediği de bir gerçek. Oyuncularımız çok istekli ama kırılma anlarıyla lig ortamında fazla karşılaşmadıkları için reaksiyon veremiyorlar. Yetenekli oyuncularımıza ritm ve özgüven kazandırmalıyız.
  • Shane çok akıllı bir oyuncu. Tabii Efes kimyası içinde farklı bir oynuyor. Onu tanıma fırsatı bulduk. Ergin hocayla da konuştuk. Skorerlik gücünü kullanmamız için etrafının da ritmde olması lazım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …