Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (11.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 11. hafta heyecanını geride bıraktık.

Temsilcimiz Anadolu Efes‘in Belgrad deplasmanında aldığı galibiyetle bizi sevindirdiği, Fenerbahçe Beko‘nun ise elindeki maçı Valencia’ya vererek saç baş yoldurduğu haftayı gelin birlikte mercek altına alalım ve ödülleri sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sadece bir galibiyeti bulunan ve son sıralara demir atmış olan Asvel Villeurbanne, bu hafta önemli bir sürprize imza attı. Ligin en forma favorilerinden biri olan Barça karşısında baştan sonra üstün bir maç oynadılar ve zaten iyi yaptıkları savunmanın yanına bu kez Lighty liderliğinde ortaya koydukları verimli hücum performansını da eklediler ve güçlü rakiplerini çift haneli farklarla yenerek onlara adeta soğuk bir duş aldırmış oldular. Ribaundlarda başa baş mücadele eden ve yay gerisinden takım 13-21 gibi nefis bir yüzdeyle oynarken Barça’ya sadece 2 tane isabetli 3 sayı şansı tanıyan Asvel, kolay lokma olmadığını, verdikleri mecburi covid arası sonrası ritm bulmaya başladığının mesajını tüm rakiplerine vermiş oldu bu önemli galibiyetle. Tabi bu galibiyet onlara alkışlarla birlikte haftanın takımı ödülünü de getirmiş oldu.

David Lighty - LDLC ASVEL Villeurbanne - EB20

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Luke Sikma (Alba Berlin): 20 sayı, 9 ribaund, 5 asist, 3 top çalma, 32 verimlilik
Niels Giffey (Alba Berlin): 22 sayı, 4-4 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 blok, 29 verimlilik
Adrien Moerman (Anadolu Efes): 17 sayı, 5-6 3sayı, 9 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 27 verimlilik
Jonas Jerebko (Khimki): 20 sayı, 3-4 3sayı, 8 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
Vladimir Lucic (Bayern Munich): 20 sayı, 6 ribaund, 2 top çalma, 26 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçtiğimiz sezon çok yönlü oyunu ile daha fazla ön planda olan Alba Berlin tecrübeli uzunu Luke Sikma, bu sezona pek de iyi başlayamamıştı. Ama son haftalarda takımın temposunu arttırmasıyla beraber o da ritmini buldu ve tıpkı geçen sezonlarda olduğu gibi istatistik kağıdının her köşesini dolduran performanslar sergilemeye başladı. Son maçta da takımının Khimki karşısında elde ettiği 100-80’lik net galibiyetin baş mimarıydı kuşkusuz. 23 dakika gibi sınırlı bir süre dahada kalmasına rağmen 7-10 2sayı, 6-7 s.atış isabetleriyle 20 sayı üretirken bir ribaundlar double-double’ı kaçırdı ve istatistiklerine 5 asist, 3 top çalma ve bir de blok eklemeyi başardı. Bu nefis performansı ona 32 verimlilik puanı getirdi ve haftanın oyuncusu ödülünün sahibi olmasını sağladı.

Luke Sikma - ALBA Berlin - EB20

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Mijatovic, Tofaş Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Tofaş karşısında zorlansa da son nefeste 93-95’lik skorla …