Güncel Haberler

Belinelli, Virtus Bologna Tercihinin Nedenlerini Açıkladı

NBA’deki kariyerine son vererek eski takımı Virtus Bologna‘ya geri dönen Marco Belinelli, verdiği bu önemli kararın ardındanki nedenleri açıkladı.

13 yıldır NBA’de mücadele eden tecrübeli İtalyan şutör ile anlaşarak kadrosuna katan Virtus Bologna, sezonun en önemli hamlelerinden birisine imza atmış oldu.

Tecrübeli oyuncu transferinin resmileşmesinin ardından Gazzetta Dello Sport’a bir röportaj verdi ve NBA’den ayrılıp Avrupa’ya dönme konusunda onu en çok motive eden şeyin Euroleague şampiyonluğu olduğunu belirtti.

İlk önce NBA’den ayrılma kararı hakkında konuştu Belinelli:

NBA’de serbest oyuncu pazarında teklifler aldım ama bu tekliflerin hiçbiri doğru motivasyon ve enerjiyle sahaya çıkmamı sağlamayacaktı. Önemli hedefler için oynamayı ve mücadele etmeyi seviyorum. Başarılı olmak için oynamak istiyorum. NBA’den bu tarz bir teklif alamayınca seçeneklerimi değerlendirmeye başladım. Karşıma böyle bir imkan çıkınca da bunu değerlendirmek istedim. Kariyerimin bu yeni evresine Virtus Bologna’da başlayacağım için mutluyum Kararı vermem sadece birkaç saatimi aldı. Her şey çok çabuk gelişti. Yakın çevremdeki insanlarla bu kararım hakkında görüştüm ve beni tatmin eden bir teklife evet dedim.

Gazzetta Dello Sport

Virtus’a dönüşü hakkında da açıklamalar yapan Belinelli şu ifadeleri kullandı:

Bu gerçekten harika bir hikaye. Kariyerime Virtus altyapısında başlamıştım. Profesyonel olarak ilk kez sahaya çıktığımda üstümde Virtus forması vardı. Ancak ne yazık ki daha sonra kulüp iflas etti ve ben de takım değiştirmek zorunda başladım. Şu anda başarılı olmak isteyen birçok insanın bulunduğu büyük bir organizasyona geliyorum. Virtus’u seçmemde etkili olan karar da buydu. Genç bir gruba sahibiz, çok yetenekli oyuncularımız ve harika bir koçumuz var. Kadroda Milos Teodosic gibi muhteşem bir yetenek var. Teodosic’in varlığı, bu kararı vermemde etkili oldu.

Gazzetta Dello Sport

Son olarak Virtus’la ilgili hedeflerini açıkladı:

Kariyerimde hiç EuroLeague şampiyonluğu yok. Fortitudo’yla şampiyonluk sevinci yaşamıştım ama daha önce kazanmadığım başarıları kovalamak istiyorum.

Gazzetta Dello Sport

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …