Güncel Haberler

FLAŞ: Bahçeşehir Perez’in Yerini Dolduracak İsmi Buldu!

Geçtiğimiz günlerde Alex Perez’i 150 bin dolar Fenerbahçe’ye veren Bahçeşehir Koleji, Meksikalı guardın yerini doldurmak için aradığı ismi Fransa’da buldu.

Pau Orthez forması ile Fransa JeepElite Pro A sezonuna çok iyi bir başlangıç yapan Shannon Evans‘ı kontrat fesih bedeli ödeyerek kadrolarına kattılar. Fransız ekibini bunu resmi sosyal medya hesabından paylaştı ama tabiki ödenen bonservis tutarı belirtilmedi.

1.85 metre boyunda olan 26 yaşındaki Evans, Pro A’da çıktığı 5 maçta ortalama 32.8 dakika sahada kalırken 21.8 sayı, %51.6 3sayı, 2.8 ribaund, 2.0 asist ve halihazırda lig lideri olduğu 8.4 asist ile katkı sağlamıştı takımına.

EDİTÖR YORUMU:

Kariyerine Macaristan’ın Atomeromu takımında başlayan Birleşik Amerikalı guard Pro A sahnesinde ortaya koyduğu etkileyici başlangıçla bir üst seviye için hazır olduğunu net olarak göstermişti. Sürati, deliciliği, atletizmi ve dribbling üstü gönderdiği yüzdeli üçlükleriyle hücumda kaliteli bir silah olan Evans, aynı zamanda ikili oyunları organize etme ve penetre-pas konusunda da değerli bir isim olduğunu kanıtladı Orthez’deki süreçte. Saha görüşü çok iyi olan Evans, kesinlikle bencil bir oyuncu değil ve attığı kadar attıran, takım arkadaşlarını en verimli şekilde oyuna sokabilen bir guard ki Avrupa sahnesinde yüksek bir tecrübeye sahip olmasa da bir çok ABD’li guardın aksine şut-pas tercihlerinde nadiren hata yapan, yüksek potansiyelli bir oyun kurucu.

Elbette lider özellikleri ve tecrübesi Perez gibi değil ama hücumda ondan çok daha değerli bir silah ve Green ile beraber hem EuroCup’da kalan maçlarda hem de BSL’de play-off hedefinde rakiplerin canını çok fazla yakacaklarını düşünüyorum. Eğer savunmada fiziksel dezavantajlarını atletizmi ve zekası ile kapatmayı öğrenirse mevcut skor potansiyeli ve kaliteli saha görüşü ile onu bir kaç sezon içerisinde üst düzey EuroCup ya da Şampiyonlar Ligi ekiplerinde izleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …