Güncel Haberler

RESMİ: Bologna’dan Belinelli Bombası!

İtalyan şutör Marco Belinelli 13 yıllık NBA kariyerinin ardından İtalya Lega Basket Serie A‘nın ve 7DAYS EuroCup‘ın güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan eski takımı Virtus Bologna‘ya dönüyor!

İtalyan yıldız kariyerinin son yıllarını ülkesinde tamamlamaya karar verdi.

34 yaşındaki keskin şutöre NBA takımlarından yeterince ikna edici teklifler gelmedi ve bu nedenle de İtalyan yıldız NBA kariyerine son verip evine dönmeye karar verdi. Tarafların arasındaki anlaşma 3 yıllık ve İtalyan yıldız toplam 5 milyon Euro kazanacak.

2014’de San Antonio Spurs ile NBA şampiyonu olan Belinelli, hatırlayacağınız üzere henüz 16 yaşındayken 2002-2003 sezonunda Serie A’da Virtus Bologna forması ile ilk A takım deneyimini yaşamıştı.

13 yıllık NBA kariyerine Golden State Warriors’da başlayan sonrasında Toronto Raptors, New Orleans Pelicans, Chicago Bulls, San Antonio Spurs, Sacramento Kings, Charlotte Hornets, Atlanta Hawks ve Philadelphia 76ers frmalarını da giyen Belinelli, son 2 sezonda yine Spurs forması ile mücadele etmişti.

NBA kariyerinde 860 maça çıkan veteran şutör 9.7 sayı, %37.6 3sayı, 2.1 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

NBA’de başarılı bir kariyeri geride bırakan Belinelli, artık NBA sahnesi için savunmada ağır kalıyor ve atletizmin en üst seviyelerde olduğu bir ortamda hücumda dış şutları haricinde üretmekte zorlanıyor. Ancak Avrupa basketbolunda zekası ve dış şutları ile halen çok ama çok değerli bir silah olduğunu düşünüyorum. Teodosic gibi bir maestro ve Adams artu Weems gibi iki etkili kanatla beraber eğer doğru saha yerleşimi yapabilirlerse Euroleague seviyesinde bir takım olacaklarını söyleyebiliriz. Ayrıca Belinelli’nin üçlük tehditi artı ikili oyunlarda tecrübesi ve zekasıyla vereceği ekstra paslar sayesinde hücumun ciddi anlamda derinleşeceğini, Hunter ve Gamble’ın da pota altında daha verimli olacağını, açılan savunmalara karşı daha rahat hareket edeceklerini düşünüyorum. Özetle Belinelli şuanda herhangi bir Euroleague takımının bile hücum performansına seviye atlatabilir bu hamleyle Bologna’nın EuroCup şampiyonluğu hedefinde çok önemli bir adım attığını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Embiid’den Spurs Potasına Tam 70 Sayı!

NBA Doğu Konferansı’nın iddialı takımlarından Philadelphia 76ers konuk ettiği San Antonio Spurs‘ü süper yıldızı Embiid’in …