Güncel Haberler

5 Eksikli Efes, Belgrad Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor!

Turkish Airlines Euroleague 11. hafta mücadelesinde Belgrad’da Kızıl Yıldız‘a konuk olan Anadolu Efes, 5 eksiğine rağmen müthiş bir mücadele ortaya koydu ve 64-75 gibi net bir skorla kazanmayı başardı.

Anadolu Efes 10. maçında 6. kez kazanırken, Sırp ekibi ise 11 maçında 7. kez yenildi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 14-16
2.çeyrek: 22-24
3.çeyrek: 14-27
4.çeyrek: 14-8

Micic, Beaubois, Pleiss, Dunston ve Yiğitcan’dan yoksun olan Efes’de Shane Larkin 18 sayı, 2 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Adrien Moerman 17 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ve Krunoslav Simon 11 sayı, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Kızıl Yıldız cephesinde ise Corey Walden 14 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve Jordan Loyd 10 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz özellikle Micic, Beaubois, Pleiss, Dunston gibi önemli isimlerden yoksun olunca işi bir değil bir kaç kat daha zorlaşmıştı Belgrad deplasmanında. Ama gelin görünki koç Ataman ve Larkin liderliğindeki Efes tıpkı geçen sezon olduğu gibi nasıl takım olunur onun dersini verdi. Takımdaki herkes eksikleri kapatabilmek için iki kat performans sergilediler adeta. Maça 8-0 gibi kötü bir seri ile başladı lacivert beyazlılar ama Larkin’in sazı eline alması ile hücumda ritm bulan ekibimiz, Simon ve Moerman’dan gelen kritik üçlüklerle farkı kapattı ve üstünlüğünü kabul ettirmeye başladı. Kızıl Yıldız hücum ribaundlarından elde ettiği ikinci şans sayıları ve Walden’ın Larkin’in üstüne giderek agresif oynaması sonucu bulduğu basketlerle maça tutundu ilk yarıda. Soyunma odasından dönüşte ise yay gerisinden tam anlamıyla alev aldı lacivert beyazlılar. Larkin ve Simon’un penetre pas oyunlarında asistler üzerinden Moerman (5-6) önderliğinde yağmur gibi gelen üçlüklere çözüm bulamayan Kızıl Yıldız tam anlamıyla maçtan koptu. Sırp ekibi yay gerisinden 5-20 ile oynarken temsilcimiz ise 15-28 gibi önemli bir yüzdeyle oynadı. Elbette farkın açılmasında kenardan gelen Doğuş ve Buğrahan’ın hem savunmaya hem de hücuma getirdikleri enerji de kritikti. Ve ayrı bir parantez de Singleton’a açmak lazım. Bu sezona çok iyi başlayamamıştı ama bu maçta kendisinden beklenen savunmadaki agresifliği net olarak sahaya koydu, 3 blok ile kritik bir katkı verirken önemli yerlede bulduğu sayılarla da x-faktörlerden biri oldu. 4 önemli oyuncusunun yokluğunda bile geçen sezonki makine düzeninde oynayan takımdan sekanslar sunan Anadolu Efes, bir kez daha neden şampiyonluk adyalarından biri olduğunu tüm rakiplerine göstermiş oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …