Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (9.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 9. hafta programı geride kaldı.

Maalesef bu hafta covid önlemleri nedeniyle 2 maç ertelenmek zorunda kaldı. Empera Halı Gaziantep‘teki artan vakalar yüzünden Anadolu Efes ile maçı ve Frutti Extra Bursaspor‘daki vakalar nedeniyle de Büyükçekmece maçları ertelendi.

Gelin birlikte haftanın panoramasını incelerken ödülleri de sahipleriile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Galatasaray beklentilerin altında bir sezon geçiriyor. Koç Erdoğan ile yolların ayrılması ve halen bir koçla anlaşılmaması, bu sürede gelen sakatlıklar, takımın ik guardı Hamilton ve Barış’dan bu maçta faydalanamamaları gibi bir çok eksi sayabilir. Ama vekil koç Uğurata yönetiminde takım olarak bu eksileri bir kenara bırakıp çok iyi hazırlanmışlar bu maça. Telekom gibi Şampiyonlar Ligi ve BSL’de ilk 4 hedefi için kurulmuş kaliteli bir takıma karşı baştan sona üstünlük kurmak ve bunu sınırlı kadroyla hücum alanında, pozitif basketbol oynayarak yapmak gereçekten alkışlanacak bir performanstı. Elbette maçın sonlarında geniş kadrosuyla geri dönen Telekom karşısında zorlandılar ama Ennis’in de talihsiz şekilde sakatlanması Telekom’un ritmini düşürdü. Bu arada sezonu kapatan yıldız guarda da büyük geçmiş olsun diliyorum. Sonuç olarak eldeki sınırlı kadroyla, üst üste mağlubiyetler almış, mental olarak düşüşte olan bir takımın sergilediği direnç ve oynadığı kaliteli basketbol çok değerliydi. Telekom’u deviren Galatasaray, haftanın takımı oluyor.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

Alperen Şengün (Beşiktaş): 22 sayı, 14 ribaund, 3 asist, 4 blok, 36 verimlilik
Erick Neal (LH Fethiye Bel.): 21 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 3 t.çalma, 29 verimlilik
Ali Muhammed (Fenerbahçe Beko): 26 sayı, 5 ribaund, 2 t.çalma, 28 verimlilik
Raymar Morgan (Pınar Karşıyaka): 22 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 2 t.çalma, 28 verimlilik
Yiğit Arslan (Galatasaray): 19 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 25 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Alt yapı milli takımlarından adını sıkça duyuran Alperen Şengün geçen sezonla birlikte Bandırma formasıyla A takımda ciddi süreler almış ve ne kadar hazır bir oyuncu olduğunu herkese göstermişti. Bu sezon da Beşiktaş‘ın proje takımının kuşkusuz en önemli parçası, henüz 18 yaşında bir oyuncu için söylemeye pek alışık değiliz belki ama evet takımın yıldızı. Bu kadar genç yaşta gösterdiği olgunluk, akıcılık ve çok yönlü performans gerçekten parmak ıssırtıyor. Genelde uzun oyuncuların 23-24 yaşlarından sonra verim verdiğini ancak olgunlaştığı bilinen bir gerçek ancak Alperen hem fiziksel olarak hem de mental olarak A takım seviyesi için hazır ve bırakın sırıtmayı rakiplerine net olarak üstünlük kuruyor boyalı alanda. Bu hafta da Tofaş karşısında Berkan, Muhsin, Simmons gibi sert, ribaundçu uzunlara karşı çok iyi iş çıkardı. Tofaş savunması onu pota altında durduramadı, faulleri kullandıkları anlarda da çizgiden 12-13 isabet bularak onları cezalandırdı. Ürettiği 22 sayının yanında 14 ribaund toplayan, sıkıştırma geldiğinde saha görüşünün de iyi olduğunu gösterip 3 asist yapan ve belki de en önemlisi çember koruma konusundaki yeteneklerini de göstererek 4 blok yapan Alperen toplamda 36 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın MVP’si oldu. Bu performansını devam ettirirse önce Euroleague sahnesinde 1-2 yıl sonra da NBA sahnesinde gururla izleyeceğimiz bir uzun olacak.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

Alperen Şengün (Beşiktaş): 22 sayı, 14 ribaund, 3 asist, 4 blok, 36 verimlilik
Yiğit Arslan (Galatasaray): 19 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 25 verimlilik
Şehmus Hazer (Beşiktaş): 19 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, 23 verimlilik
Berk Uğurlu (Tofaş): 12 sayı, 4 ribaund, 9 asist, 2 top çalma, 22 verimlilik
Berk Demir (Darüşşafaka Tekfen): 17 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 18 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …