Güncel Haberler

FLAŞ: Demetrius Jackson, Bahçeşehir Yolunda

Avrupa macerasına bu sezon Lietuvos Rytas ile başlayan ve iyi işlere imza atan Demetrius Jackson, geçtiğimiz haftalarda ailevi sorunları sebep göstererek Litvanya temsilcisi ile yollarını ayırmıştı.

Birleşik Amerikalı oyuncunun gösterdiği performans Perez’i 150 bin dolar sözleşme fesih bedeli ile Fenerbahçe’ye gönderen Bahçeşehir Koleji‘nin de dikkatinden kaçmadı. Litvanya kaynaklı 15min sitesinin haberine göre, temsilcimiz ile Rytas bir bonservis bedeli üzerinde el sıkışmak üzere, sonrasında transfer tamamlanacak.

1.86 metre boyunda olan 26 yaşındaki Jackson, LKL’de 6 maçta ortalama 22.3 dakika süre alırken, 13.5 sayı, %47.1 3sayı, 3.3 ribaund, 5.2 asist, 2.3 top çalma ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 1 maçta 30 dakika sahada kalırken 14.0 sayı, %33.3 3sayı, 6.0 asist, 4.0 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Jackson, sürati ve patlayıcılığı ile bilinen guard ama Rytas forması ile dış şutları da ile skora önemli katkı verdi bu kısa dönemde. Göründüğünden çok daha güçlü bir oyuncu ve penetrelerde aldığı temaslara rağmen dengeli bitirişler yapabiliyor, 1.86 metre boyunda olmasına rağmen pota altında efektif bir bitirici. Diğer taraftan sadece atan bencil bir oyun kurucu değil kesinlikle, gerek penetreler sonrası gerek açık alanda gerekse ikili oyunlarda iyi bir dağıtıcı aynı zamanda, özellikle uzunları iyi besleyen bir oyun kurucu. Topa iyi baskı yapan ve ikili oyunlarda perdelere kolay takılmayan Jackson, çabuk elleri ile top çalma konusunda da maharetli bir oyuncu.

Oyunun her iki alında da performans verebilen, komple bir guard Jackson Rytas forması ile de Avrupa basketboluna ne kadar yatkın olduğunu gösterdi sezonun başında. Dolayısıyla Perez’in ayrılmasıyla halihazırda 1 numara eksikliğini net olarak hissedecek Bahçeşehir’de yine çok fazla süre bulup bunu da iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Tıpkı Rytas’da Goudelock ile olduğu gibi, Bahçeşehir’de de Green ile iyi bir ikili olacaklarını, rakip savunmaların korkulu rüyası olarak nitelendirileceklerini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …