Güncel Haberler

Eksik Fenerbahçe, Madrid Deplasmanında Dağıldı!

Turkish Airlines Euroleague 10. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Wizink Center’da maalesef Real Madrid karşısında hiç direnemedi ve 94-74’lük skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Real 10. maçında 6. kez kazanırken, Fenerbahçe Beko ise 10. maçında 6. kez kaybetti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 28-12
2.çeyrek: 49-36
3.çeyrek: 72-51
4.çeyrek: 94-74

Real’de Alberto Abalde 17 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile öne çıkarken, Jaycee Carroll 15 sayı, Anthony Randolph 14 sayı, 4 ribaund ve Walter Tavares 13 sayı, 6 ribaund, 3 blok ile galibiyetin mimarları oldular.

Vesely ve De Colo’dan yoksun olan sarı lacivertlilerde ise Danilo Barthel 22 sayı ile Euroleague kariyer rekorunu kırarken 2 de ribaund topladı. Lorenzo Brown ise 18 sayı, 6 ribaund, 5 asist ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maçın hemen öncesinde Vesely’nin rahatsızlığı nedeniyle oynayamayacağını öğrendi, bu nedenle de doğal olarak koç Kokoskov’un oyun planları alt üst olmuştu. Sonuçta bu takımı üzerine kurduğu 2 isim, Vesely ve De Colo bu maçta forma giyemediler. Hal böyle olunca zaten son maçlarda ciddi kötü bir görüntü veren Fenerbahçe, Vesely’nin enerjisinden ve çember koruyuculuğundan da yoksun kalınca güçlü ve formda Real karşısında hiç direnemedi. Campazzo liderliğinde özellikle köşe üçlükleri ile Randolph’u ilk yarıdan devreye sokan İspanyol ekibi, pota altında da Tavares’i efektif kullandı Vesely’nin yokluğunda. Fenerbahçe de kenardan gelen Melih ve Eddie’nin üçlükleri ile oyuna tutunmaya çalıştı. İkinci yarıda oyuna tamamen ağırlığını koyan Real’e karşı Brown ile Barthel ikilisini devreye soktu sarı lacivertliler. Aldığı süreleri iyi değerlendiren ve Euroleague kariyer sayı rekorunu kıran Alman uzun, Vesely’nin yokluğunda 5 numarada daha verimli olduğunu gösterdi. Ancak Real Abalde ve Carroll’ın bitiriciliğini kullanarak farkı çift hanelerde tutarak sarı lacivertlileri oyuna sokmadı. Özetle alınan farklı ve can sıkıcı mağlubiyetten çıkarılacak iki artı Brown ve Barthel’in ritm bulmaları, özgüven kazanmaları oldu sarı lacivertliler adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …