Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ ANALİZİ: Real Madrid – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 10. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Wizink Center’da güçlü rakibi Real Madrid‘e konuk olacak.

Fenerbahçe Beko maalesef son haftalarda iyi basketbol oynamıyor ve Real ise aksine istim üstünde. Gelin birlikte temsilcimizin zor da olsa galibiyete ulaşması için gereken reçeteye bir göz atalım.

Dış Şutlar

Sarı lacivertliler takım kimyasını kurarken yaratıcı oyuncu konusunda tamamen guardlara güvenmişti. Ancak hem De Colo’nun sakatlığı hem de Brown’un performansının çok düşmesi takımda kendi skorunun yaratabilen oyuncu eksikliğinin kabak gibi ortaya çıkmasına neden oldu. Tabi bu şekilde de takımın en güvendiği silahlar dış şutlar olmaya başladı. Vesely, Barthel, Hamilton giib uzunların alçak post silahlarının olmaması, koç Kokoskov’un da Pierre ve Ulanovas gibi isimlerin alçak post üretimini kullanabilecek setler oluşturmaması işlerin tamamn üçlüklere kalmasına neden oldu. Şimdi karşlarında Real gibi çemberi çok iyi savunan ve geniş bir rotasyonla oynayarak savunmayı sürekli diri, agresif tutan bir takım olacak. Bu savunmayı açabilmek için de başta Melih, Muhammed ve Eddie olmak üzere yüksek yüzdeli dış şut kullanmak çok ama çok kritik olacak bu maçta.

Tavares – Vesely Eşleşmesi

Şuanda Euroleague’de görev yapan hangi koça sorsak 5 numara için tercih edeceği ilk 3 isimden ikisi sanırım Walter Tavares ile Jan Vesely olacaktır. Ancak tabiki ortak noktaları olduğu gibi birbirinden özünde farklı oyuncular. Bir kere Tavares çok daha fiziksel ve güçlü bir oyuncu, temastan kaçmadığı gibi uzun kollarının da artısıyla çok tehlikeli bir blokçu ve neredeyse tek başına Real boyalı alanını kapatabiliyor bu sayede. Diğer tarafta yanal hareketliliği de iyi olduğu için adam değişmelerde onu tamamen ters eşleşme olarak görmek hata olur. Ayrıca hücumda hem ikili oyunlardaki etkili bitirişleri hem de sırtı dönük silahları ile katkı verebilen bir isim. Burada Vesely’nin hücumda ona göre sayabileceğimiz iki artısı var, yüzdesi her geçen gün artan orta mesafeleri ve Obradovic sayesinde geliştirdiği pasör özelliği. İşte bu iki artıyı ön plana çıkarabilmek için onu hücumda mutlaka yüksek postta topla buluşturmalı, isabetli orta mesafelerle Tavares’i üstüne çekip ardından pas dağıtımı ile Real savunmasını ortadan zorlamalalıyız. Ama tabi onu savunurken de Vesely’nin agresif ve onun gibi fiziksel oynaması gerekecek, erken faul problemine girmeye yatkın olan Çek uzunun oyunun bu tarafında işi daha zor ve kritik olacak özetle.

Campazzo, NBA Bonservis Bedelini Real Madrid'e Maaşıyla Ödeyecek – Basket  Servisi

Guardlara Baskı

Real Madrid son maçlarda her ne kadar tempoyu düşürüp daha kontrollü oynayan bir takım olsa da özellikle Facundo Campazzo oyundayken her fırsatta yarı sahayı çabuk geçerek geçiş hücumlarını zorlamaya çalışan, tempoyu forse etmeye çalışan bir takım. Ancak bunu o kadar doğru zamanlarda o kadar verimli yapıyorlar ki siz tempo artmamış sanıyorsunuz. Bu nedenle Campazzo oyundayken onun üstündeki baskıyı atlamamak gerekiyor. Westermann, Muhammed, Brown, bu konuda çok dikkatli olmalı. Arjantinli guardın NBA öncesi Real forması ile son maçına çıkacak olması da onun duygusal bir performans sergilemesine neden olabilir ki bu da çok tehlikeli bizim için. Bu nedenle maçın başından itibaren onu baskı ile kontrol altında tutmalı, en azından sadece asistleri katkı vermesini sağlayıp, çift haneli skor katkısı vermesini engellemek gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …