Güncel Haberler

Baskonia, Fenerbahçe’yi Kendi Silahıyla Vurdu

Turkish Airlines Euroleague 9. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, konuk olduğu TD Systems Baskonia‘ya direnemedi ve 86-68’lik farklı kaybetti.

Bu sonuçla Baskonia 7. maçında 3. galibiyetini alırken 12. sıraya yükseldi. Fenerbahçe Beko ise 9. maçında 5. mağlubiyetine ulaştı ve 9. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Baskonia’da eski Efesli Alec Peters 4-6 3sayı isabeti ile 25 sayı üreterek kariyer rekoru kırarken 7 ribaund da ekledi istatistiklerine. Rokas Giedraitis 19 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve Zoran Dragic 16 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Sarı lacivertlilerde ise Jan Vesely 15 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile öne çıkarken, Kenan Sipahi 11 sayı, 2 top çalma, Dyshawn Pierre 11 sayı, 2 ribaund ve Lorenzo Brown 10 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile direnmeye çalışan ama yetersiz kalan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler maça 9-0 ile harika bir giriş yaptı. Takıma liderlik etmesi beklenen Brown ile Vesely enerjileri ve üretkenlikleri ile skor yükünü çektiler. Ancak hücumda bir türlü aradığımız dış şut isabeti gelmedi ve bu nedenle ritmimizi bulamadık. Baskonia ise benche başvurdu ve kenardan gelen Vildoza, Dragic, Fall, Peters gibi isimleirn tamamı verimli oynayınca ibre ev sahibine döndü maalesef. Barthel’in erken 3. faulünü alması, kenardan gelen Eddie ve Melih’den dış şut isabeti gelmemesi artı Kenan’ın kendisine verilen şansı iyi değerlendirememesiyle biz benchten Baskonia’nın aksine yeteri kadar katkı alamadık. Buna rağmen Pierre’in enerjisi ve tekrar oyuna giren Vesely ile Brown’ın yaptığı geri dönüşlerle devreye en azından 6 sayı geride girmeyi başardık.

Beklenen üçlükler Kenan, Pierre ve Dixon’dan geldi ki bu isimler savunmayı da ateşlediler. Ama Peters yine sahneye çıktı ve üst üste gönderdiği üçlüklerle yakaladığımız momentumu kenardan gelerek kıran isim oldu. Eddie, Barthel ve Ulanovas’dan halen katkı gelememiş olması canımızı çok yaktı, hücumdaki problemler devam etti. Hamilton’ı hatırlayan koç Kokoskov sayesinde çemberi daha iyi korurken, Ali Muhammed’in hücumda sazı eline alması sonrasında Brown’un ve Kenan’ın ona eşlik etmesiyle bir geri dönüşe daha imza atarak 3. çeyreğin sonunda maça yeniden ortak olduk. Savunmadaki direncini ve konsantrasyonunu hücumdaki özgüvene çeviren Kenan, kariyerinin en iyi performanslarından birini sergiledi bu çeyrekte. Maalesef son çeyreğe ise kötü başladık. Hamilton hücumdaki ribaundlar ve bitirişlerde etkili olsa da ikili oyun savunmasında oyundan düştü. Diğer taraftan Kenan savunmadaki enerjisini hücumda dış şutlara yansıtamayınca farkın yeniden açılmasına da engel olamadık. Baskonia Jekiri liderliğinde çemberi tam anlamıyla kapatırken Giedraitis ile Peters da yüksek yüzdeli üçlüklerine devam edince tıkanan hücumlarımız karşısında farkı yeniden çift hanelere çıkardılar, bitime 5 dakika kala maçı kopardılar. Fenerbahçe en çok güvendiği üçlüklerle, kendi silahı ile vuruldu adeta bu maçta…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …