Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (8.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 8. haftayı geride bıraktık.

Maalesef temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Barcelona deplasmanında hezimete uğrayıp bizi üzdü. Teselliyi ise diğer temsildimiz Anadolu Efes‘in OAKA deplasmanında Panathinaikos karşısında elde ettiği galibiyette bulduk.

Gelin bilrikte her zamanki gibi haftanın panoramasına göz atarken, ödülleri de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Uzun yıllardır yüksek bütçelerle kurduğu kaliteli kadrolara rağmen yaptığı yanlış koç seçimleri nedeniyle Final Four ve şampiyonluk hedeflerinden uzak kalmış olan Barcelona, bu yaz döneminde takımı koç Saras’a emanet edince Final Four’un ilk takımını yazdık demiştim. Nitekim şimdiye kadar gösterdikleri performansla da beni hiç yanıltmadılar. Bu hafta da temsilcimiz Fenerbahçe’yi müthiş bir enerji, agresiflik ve savunma ile maalesef tam anlamıyla sahadan sildiler. Hücumda Mirotic takımı sırtlarken savunmada ise takım arkadaşları süper yıldızı sırtladılar, açıklarını kapattılar. Sarı lacivertlilerin De Colo’dan yoksun olmasını da iyi değerlendirerek ilk dakikalardan itibaren oyuna girmelerine hiç izin vermediler. Smits, Kuric, Abrines gibi görev adamlarını da hücumda çok verimli kullanan koç Saras, takımının oyunun iki alanında da en üst derecede enerji ve verimlilik ile oynamasını sağladı. Koç Kokoskov’un da maç sonrasında söylediği gibi koç Saras ve öğrencileri adeta bir ders verdiler oynadıkları nefis basketbolla.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Vladimir Lucic (FC Bayern Munich): 22 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 35 verimlilik
Darrun Hilliard (CSKA Moskova): 31 sayı, 7-10 3sayı, 2 asist, 32 verimlilik
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 33 sayı, 5-7 3sayı, 2 asist, 29 verimlilik
Youssoupha Fall (TD Systems Baskonia): 19 sayı, 8 ribaund, 2 top çalma, 27 verimlilik
Will Thomas (Zenit): 14 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bayern Munich‘in sezona böyle iyi girmesindeki en önemli faktör kuşkusuz koç Trinchieri’nin varlığı. İtalyan koçun mentörlüğü ve özgürlükçü ama bir o kadar da disiplinli sistemi içerisinde kendisine en uygun rolü bulan ve koçun yarattığı olumlu havadan en maksimum verimi elde eden isim ise kuşkusuz Vladimir Lucic oldu. Sırp forvet iki oyunlu oyunu sayesinde Euroleague’in en iyi 3 kısa forvetinden biri konumunda. Bu sezon hücumda da performansını yukarı çeken, dış şutların yanı sıra akıllı ve güçlü penetreleri artı yüksek yüzdeli orta mesafeleri de skor katkısı veren Sırp forvet, bu hafta Valencia karşısında alınan galibiyetin de baş mimarıydı. Ribaundlar konusunda da takımına önemli bir katkı verdi ve 30 dakika sahada kalırken 3-4 2sayı, 3-5 3sayı, 7-7 s.atış isabetleriyle 22 sayı üretirken 7 ribaund, 2 asist, 2 top çalmayı ekledi istatistiklerine ve hiç top kaybı yapmadan oynayarak tam 35 verimlilik puanı elde ederek alkışlarla haftanın MVP’si seçildi.

Resim
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …