Güncel Haberler

Beaubois ve Larkin’siz Anadolu Efes, Micic ile Panathinaikos Engelini Geçti

Turkish Airlines Euroleague 8. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu Panathinaikos‘u Micic’in kariyer performansı eşliğinde 77-80’lik skorla geçmeyi başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes 7. maçında 4. galibiyetini alarak 7. sıraya yükselirken, Yeşiller ise 6. maçında 4. mağlubiyetini aldı ve 15. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 22-21
2.çeyrek: 40-36
3.çeyrek: 54-39
4.çeyrek: 77-80

Lacivert beyazlılarda Larkin 14 günlük karantina süresi dolmadığı için ve Dunston ile Sertaç da sakatlıkları nedeniyle forma giyemediler, ayrıca maçın ilk dakikalarında Foster’ın dirsek darbesi ile sakatlanan Beaubois da maça devam edemedi. Bu önemli eksiklere rağmen Vasilije Micic sahneye çıkarak 5-7 3sayı isabeti ile 33 sayı üretip kariyer rekorunu kırdı ve istatistiklerine 2 asist de ekledi. Krunoslav Simon da 12 sayı, 3 asist ile ona çift haneli skor üreterek yardımcı olabilen yegane isim oldu.

Nedovic’den yoksun olan Panathinaikos cephesinde ise yeni transfer Shelvin Mack 18 sayı, 2 top çalma ile öne çıkarken, Georgios Papagiannis 16 sayı, 6 ribaund, 2 asist, Ioannis Papapetrou 12 sayı, 3 ribaund, 4 asist ve Aaron White 11 sayı, 8 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Larkin’in yokluğunda geçen haftanın MVP’si seçilen Beaubois’yı da ilk dakikalardan kaybeden Anadolu Efes’in özellikle hücum performansı ciddi anlamda düştü maçın illk çeyreğinde. Ancak Pleiss’ı pota altında iyi kullanıp Micic ile Simon’dan gelen skor katkısıyla farkın açılmasını engelledik. İkinci çeyrekle beraber hücum ribaundları sayesinde White, Papapetrou, Papagiannis üçlüsü ile skor üretimini arttıran Panathinaikos üstünlüğü ele geçirmek üzereydi ki bu anlarda da kenardan gelen Buğrahan ve Doğuş’un kritik performansları işin rengini değiştirdi. Özellikle Doğuş’tan üst üste gelen 5 sayı ve Foster’ın oyuna girmesine engel olması sayesinde devreye maça ortak bir şekilde girdik. 3. çeyrekte ise maçı tamamen domine eden isim Micic oldu. Sırp guard tam anlamıyla hücumda sazı eline aldı kusursuz bir 10 dakika ortaya koyarak takımını sırtladı ve son çeyreğe 5 sayı farkla önde götürdü. Son çeyrekte Simon’un da sorumluluk almaya başlaması ve Moerman’dan önemli anlarda gelen katkılarla son bölüme önde girmeyi başardık. Her ne kadar son 1 dakikada basit bir hata sonrası beşleyerek kenara gelen maçın yıldızı Micic’den yararlanamamış olsak da soğuk kanlılığımızı koruduk ve bu önemli maçtan Beaubois ile Larkin gibi iki yıldızdan yoksun olmamıza rağmen galibiyeti çıkardık. Maçın bir çok anında geçen sezonki Efes ruhunu yeniden görmemiz, her topa atlayan, her pozisyonda korakor mücadele eden bir takım performansı izlememiz çok önemliydi. Eksiklere rağmen ayakta kalan tüm oyuncuları ve sezon başında ağır eleştirilere maruz kalmasına rağmen gerektiği yerde bu takımı sırtlayabileceğini gösteren Micic’i ayakta alkışlıyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …