Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (7.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde bir haftayı daha geride bıraktık. Maalesef Pınar Karşıyaka‘da artan covid vakaları nedeniyle bu hafta 8 yerine 7 maç oynandı.

Genelde yüksek skorlu ve çekişmeleri maçların yer aldığı bu keyifli haftayı gelin her zamanki gibi birlikte mercek altına alalım.

Haftanın Panoramasını oluştururken, ödülleri de birlikte sahipleri buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başında bir proje takımı olarka büyük umutlarla kurulan, ligimizin genç yeteneklerinin bir araya geldiği Beşiktaş maalesef ilk haftalarda beklentileri karşılayamadı. Projeyi iyi yönetemeyen koç Bıyıktay ile yollar ayrıldı ki ve ilginçtir onun yokluğunda ilk maçta, takımın başında yardımcı koç Sijan varken çok iyi bir mücadele örneği gösterdiler ve ligimizin dişli takımlarından Gaziantep’i uzatma sonunda devirmeyi başardılar. Blackmon’un liderliğinde Alperen’den her zamanki gibi iyi verim almalarının yanı sıra Johnson ve Egehan’ı da daha fazla devreye sokmaları dikkatlerden kaçmadı. Özetle daha dirençli daha derli toplu bir Beşiktaş izledik ve bu enerjileri ile beklenen ışığı vererek sezonun ilk galibiyetine imza atmış oldular ve haftanın takımı olmayı da gösterdikleri performansla sonuna kadar hakettiler.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece galip gelen takımlardan seçim yapılmıştır.)

Krunoslav Simon (A.Efes): 42 sayı, 15-19 şut isabeti, 6 ribaund, 5 asist, 48 verimlilik
Kyle Wiltjer (Türk Telekom): 36 sayı, 7-12 3sayı, 7 ribaund, 2 asist, 36 verimlilik
Francisco Cruz (HDI Sigorta Afyon): 31 sayı, 5-9 3sayı, 5 ribaund, 6 asist, 34 verimlilik
Ege Arar (Petkim Spor):18 sayı, 8-10 2sayı, 10 ribaund, 3 asist, 2 blok, 30 verimlilik
Sean Kilpatrick (Tofaş): 24 sayı, 6-10 3sayı, 7 ribaund, 5 asist, 25 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezon yarıda bıraktığı işleri devam ettiren, 35 yaşındaki istikrar abidesi, Anadolu Efes‘in gizli lideri Krunoslav Simon, bu hafta baktı ki Larkin yok, baktı ki Micic’in sazı eline almaya niyeti yok Fethiye deplasmanında gizliliği bir kenara bırakıp alenen bu takımın lideri benim dedi, siz oynamıyorsanız ben oynarım dedi ve harika bir performnsa imza attı. Hırvat yıldız 31 dakika sahada kalırken istatistik kağıdının her noktasına iz bıraktı adeta. 11-12 2sayı, 4-7 3sayı isabetiyle tam 42 sayı üretip kariyer rekorunu kırarken 6 ribaund toplayıp 5 de asist yaparak 48 verimlilik puanına ulaştı ve parmak ıssırtan performansının kağıt üstündeki özetini bu şekilde ortaya koymuş oldu. Yıllanmış şarap misali diyebileceğimiz Simon, profesyonelliği, kendine çok iyi bakması ve her maçta terinin son damlasına kadar savaşması ile tüm genç basketbolcularımıza rol model olacak nitelikte bir isim, ayakta alkışlara haftanın MVP’si ödülünün sahibi oluyor.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

Ege Arar (Petkim Spor): 18 sayı, 8-10 2sayı, 10 ribaund, 3 asist, 2 blok, 30 verimlilik
Berkan Durmaz (Tofaş): 22 sayı, 17 ribaund, 31 verimlilik
Can Korkmaz (Türk Telekom): 14 sayı, 2 ribaund, 6 asist,18 verimlilik
Egemen Güven (HDI Sigorta Afyon): 16 sayı, 9 ribaund, 6 asist, 22 verimlilik
Alperen Şengün (Beşiktaş): 14 sayı, 8 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, 20 verimlilik

Resim
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …