Güncel Haberler

Eksik Anadolu Efes, Nefes Kesen Mücadele Sonrası Maccabi Engelini Geçti!

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde eksik Anadolu Efes, konuk ettiği Maccabi Tel Aviv‘i nefesleri kesen anların yaşandığı bir maçın ardından 91-89’luk skorla geçmeyi başardı.

Beaubois son bölümde hem attığı kritik turnikeyle hem de maç topunda Wilbekin’e yaptığı blokla galibiyetin mimarı oldu.

Bu sonuçla Anadolu Efes, 3. galibiyetine ulaşırken, Maccabi ise 2 galibiyette kaldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 22-24
2.çeyrek: 27-26
3.çeyrek: 18-22
4.çeyrek: 24-17

Larkin, Dunston ve Sertaç gibi önemli isimlerden yoksun olan lacivert beyazlılarda Rodrigue Beaubois 23 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 3 top çalma ile maçın en skorer ismi olurken, Tibor Pleiss 20 sayı, 9 ribaund, 3 asist, Adrien Moerman 17 sayı, 3 ribaund ve Krunoslav Simon 13 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Maccabi cephesinde ise Elijah Bryant 22 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Scottie Wilbekin 15 sayı, 4 asist, Tyler Dorsey 14 sayı, 4 ribaund ve Ante Zizic 10 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes Larkin, Dunston ve Sertaç gibi önemli eksiklere rağmen harika bir mücadele örneği sergiledi bu maçta. Sezonun Larkin’siz geçen ilk maçlarının aksine çok daha diri, agresif ve istekli bir Efes vardı karşımızda. Maçın genelini önde götürdükleri gibi özellikle ikinci yarıda geriye düştükleri anlarda da pes etmeden oyuna tutunmayı başardılar. Larkin’in yokluğunda koç Ataman’ın hep vurguladığı üzere potaya gidecek bir isme ihtiyaç vardı ve Beaubois bu görevi layikiyle yerine getirdi. Ayrıca maçın sonunda hem bulduğu kritik turnike hem de ardından Wilbekin’e maç topunda yaptığı blokla adını galibiyetin başmimarı olarak bu geceye yazdırdı. Gecenin bir diğer kahramı ise ayak bileğinde ciddi bir sakatlığı olmasına, ağrılarına rağmen Dunston ve Sertaç’ın yokluğunda takımını pivotsuz bırakmamak için sahada yer alan, tam anlamıyla kanının son damlasına kadar mücadele eden Pleiss’dı. Her iki pota altında da fiziği gibi dev bir performans sergileyen Alman uzun, ligin en iyi ribaundçu takımlarından biri olan Maccabi karşısında takımının bu alanda oyunda kalmasını sağladı hem de savunmada çok iyi iş çıkardı. Öyle ki Maccabi’nin Zizic ve Hunter ile boyalı alanda üstünlük sağlaması beklenirken ibreyi Anadolu Efes’e çevirmeyi başardı. Tabi burada Moerman’ın hem dışarıdan skora yaptığı katkı hem de boyalı alanda savunmada verdiği mücadele de kritikti. Lacivert beyazlılar Pleiss’ın etkili çember koruyuculuğu sayesinde çoğu zaman Maccabi’yi çemberden püskürttü ve zorlama dış şutlara bıraktı rakibini. Simon’un çok yönlü oyunu, Singleton’ın istatistiklere yansımasa da kenardan gelerek ortaya koyduğu enerji ve Anderson’ın kısa sürede ortaya koyduğu verimli performans da galibiyetin diğer önemli faktörlerinden oldu. Larkin ve Dunston yokken gelen bu galibiyet takımdaki herkesin özgüven seviyesine ciddi anlamda yukarı çekmiş oldu, çok kritik bir galibiyet oldu temsilcimiz adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …