Güncel Haberler

Ataman: “Son 2 Dakikada Onları Durdurmayı Başardık.”

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’i önemli eksikleri olmasına rağmen 91-89’luk geçmeyi başaran Anadolu Efes‘de koç Ergin Ataman karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Eksiklere ve özellikle Beaubois’nın performansına değinen Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle Maccabi‘yi tebrik ediyorum. İki takım da çok iyi oynadı. Maccabi‘nin guardları, Bryant – Wilbekin ve Dorsey mükemmel bir hücum maçı çıkardı. Biz, ana pivotumuz Bryant Dunston ve yedek pivotumuz Sertaç Şanlı olmadan oynadık. Tibor Pleiss 32 dakika oynadı bugün.

Shane Larkin bize Olympiakos maçında bir alternatif sunmuştu. Beaubois bugün onun yerini harika doldurdu. Maccabi’nin de maçı kazanmak için şansı vardı ama son 2 dakikada onları durdurmayı başardık.

Maccabi ilk yarı 50 sayı attı, maç sonu 89’da kaldıklarına göre ikinci yarı daha iyi savunma yaptık. Micic bugün asistler yapsa da şutunu bulamadı. Biz de penetreleriyle kilidi açacak birisine ihtiyaç duyduk. Beaubois de bu işi yaptı. Biz Beaubois, Micic ve Larkin’i bir arada kullanıyoruz. 3 oyuncumuz yokken Moerman’dan da önemli bir katkı aldık. Maccabi mükemmel bir takım, bu galibiyet bizim için çok önemliydi.

Ergin Ataman, sakatlığı süren Bryant Dunston’ın yerine Sertaç Şanlı’ya sorumluluk vereceklerini belirterek, şunları aktardı:

Dunston 1 ay oynamayacak. Onun başına gelen kimsenin başına gelmemiştir. Geçen sene ayağı yandı 5 ay oynamadı, bu sene gözüne parmak girdi retinası yırtıldı. Sertaç, kovidi atlatmak üzere. Ondan negatif sonuç bekliyoruz. Bir transfer düşünmüyoruz, bu sorumluluğu Sertaç’a vereceğiz. Ümit ederim ki başka bir sıkıntı olmaz, sıkıntı olursa da kulüp gereğini yapar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …