Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (6.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 6. hafta programı oynanan 8 maçla tamamlanmış oldu.

Gerek alt sıraları ilgilendiren gerekse ligin zirvesinde yer alan takımları ilgilendiren önemli sınavların verildiği bu zorlu haftayı her zamanki gibi birlikte mercek altına alırken haftanın ödüllerini de sahipleriyle buluşturacağız.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Yaz döneminde NBA patentli önemli isimleri kadrosuna katan ve ses getiren takımlardan biri olan Türk Telekom, bu çalışmaların meyvelerini de sezon başından itibaren toplamaya başladı. Özellikle takımın iki forveti Wiltjer ve Dekker’ın etkili oyunuyla güçlü rakipleri Karşıyaka’yı devirmeyi başardılar. Ennis’in takıma çok iyi liderlik ettiği ve Eric’in de pota altında fark yarattığı maçta elbette İzmir’deki depremin etkisi de büyüktü, Karşıyaka’nın böyle düşük konsantrasyonla oynamasında önemli bir faktördü. Ama tabiki bu üzücü felaketin gölgesinde bırakmamak lazım Telekom’un takım olarak ortaya koyduğu verimli ve kaliteli oyunu. Koç Gören özellikle bu sezon takımına hakim o da Telekom’un her geçen sezon artan hedeflerine uygun olarak kendisini geliştiyor. Bu maçta da oyuncuları onun sistemine, isteklerine iyi uyum sağladılar ve Karşıyaka gibi önemli bir rakibi tam 20 sayı farkla yenerek de haftanın takımı ödülünü alkışlarla hakettiler.

Resim
HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece galip gelen takımlardan seçim yapılmıştır.)

Erick Neal (LH Fethiye Belediyespor): 27 sayı, 7-8 3sayı, 9 ribaund, 12 asist, 40 verimlilik
Andrew Andrews (Darüşşafaka Tekfen): 28 sayı, 6-10 3sayı, 7 ribaund, 6 asist, 34 verimlilik
Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 28 sayı, 7 asist, 2 top çalma, 28 verimlilik
Sam Dekker (Türk Telekom): 19 sayı, 7 ribaund, 7 asist, 2 top çalma, 28 verimlilik
Cevher Özer (OGM Ormanspor): 14 sayı, 10 ribaund, 11 asist, 28 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezon lige en son katılan ve transfer için de yeteri kadar vakti olmayan TBL ekiplerinden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor‘un geçen sezondan takımdan tuttuğu, BSL sahnesi için güvendiği tek yabancı Erick Neal olmuştu. 1.78 metre boyunda olan 25 yaşındaki genç oyun kurucu özellikle fiziksel dezavantajları ile Avrupa’nın en iyi 3 ligi arasında gösterilen BSL için yetersiz kalır görüşü hakimdi ama şimdiye kadar sergilediği performansla herkesi yanılttı ve hem takımına çok iyi liderlik ederek saha içinde koç Ay’ın gözü kulağı oldu hem de skorer oyunu ve özellikle yüksek yüzdeli üçlüklerle takımın skor yükünü çeken isimlerin başınad geldi. Bu hafta da alt sıraları yakında ilgilendiren maçta Beşiktaş karşısında harika bir oyun ortaya koydu. 38 dakika sahada kalırken yay gerisinden 7-8 ile kusursuza yakın oynadı ve 27 sayısının yanına 12 asist, 9 ribaund ekleyerek triple-double ile flört etti adeta. 40 verimlilik puanı toplayan Neal bu performansıyla da haftanın MVP’si ödülünü sonuna kadar haketmiş oldu.

Resim
HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

Cevher Özer (OGM Ormanspor): 14 sayı, 4-5 3sayı, 10 ribaund, 11 asist, 28 verimlilik
Alperen Şengün (Beşiktaş): 17 sayı, 14 ribaund, 2 asist, 24 verimlilik
Egemen Güven (HDI Afyon Belediyespor): 14 sayı, 11 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
Ege Arar (Petkim Spor): 9 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 2 blok, 21 verimlilik
Berk Uğurlu (Tofaş): 9 sayı, 5 ribaund, 10 asist, 21 verimlilik

Resim
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …