Güncel Haberler

Euroleague’de Ekim Ayının MVP’si: Marius Grigonis

Turkish Airlines Euroleague‘de Ekim ayının en değerli oyuncusu (MVP), Zalgiris Kaunas‘ın Litvanyalı kanat oyuncusu Marius Grigonis seçildi.

26 yaşındaki oyuncu, sezonun başında Zalgiris’in sergilediği başarılı performansın baş mimarı olarak sahne aldı ve oyununu beklendiği gibi bir üst seviyeye çıkarmayı başardı.

Sezonun ilk ayında 6 mçata forma giyen Griginos, %58.1 2sayı, %44.4 3sayı, %100 serbest atış isabetleri ile maç başına 15.5 sayı üretti ve 2.8 asist de yaparak 16.2 verimlilik puanı elde etti. Ayrıca takımdaki en çok süre alan oyunculardan biri olan Grigonis, takımının Pire’de Olympiakos’u, Moskova’da Khimki Moskova’yı, Belgrad’da Kızılyıldız’ı, Kaunas’ta Anadolu Efes‘i ve son olarak Lyon’da ASVEL’i mağlup etmesini sağladı.

Şuanda sezonun sayı krallığında 7. sırada ve üçlük isabeti konusunda 4. sırada yer alan Grigonis, Khimki karşısında 21 sayı ve 5 üçlük isabeti ile kariyer rekorlarını da kırmayı başardı.

Grigonis ayın MVP’si ödülünü kazanan tarihteki 4. Zalgiris oyuncusu oldu, daha önce bu ödülü Marcus Brown, Paulius Jankunas ve Brandon Davies kazanmışlardı. Ayrıca Grigonis bu ödülü Euroleague tarihinde kazanan beşinci Litvanyalı oyuncu olmayı başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …