Güncel Haberler

Anadolu Efes, Larkin’in Geri Dönüş Maçını Galibiyetle Süsledi

Turkish Airlines Euroleague 6. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Olympiakos karşısında bu sezon ilk resmi maçına çıkan süper yıldızı Larkin’in kritik anlardaki etkili performansıyla 79-84 yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes 5. maçında 2. galibiyeti ile tanışırken, Olympiakos ise 6. maçında 3. yenilgisini aldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Lacivert beyazlılarda Vasilije Micic 20 sayı, 2 ribaund, 7 asist ile maçın en skorer ismi olurken, tam 8 ay sonra tekrar formasına kavuşan Shane Larkin 15 sayı, 3-7 3sayı, 3 ribaund, Rodrigue Beaubois 15 sayı, 2 asist ve Krunoslav Simon 11 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Olympiakos cephesinde ise Hassan Martin 11 sayı, 6 ribaund, 2 top çalma, 3 blok ile öne çıkarken, Kostas Sloukas 10 sayı, 7 asist ve Shaquielle McKissic 10 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 3 top çalma ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz beklediği, aradığı, özlediği süper yıldızına kavuşmanın mutluluğu ile gittiği Olympiakos deplasmanında istediğini aldı. Hem koç Ataman’ın ısrarı ile Larkin’i ilk maçtan ritme soktular diyebiliriz hem de maçı kazanarak önemli bir artı daha yazdırdılar hanelerine. Anadolu Efes en çok sorun yaşadığı konulardan biri olan ribaundlarda da etkili bir maç çıkardı. Simon ve Singleton’ın da Dunston ile Pleiss’a eşlik etmeleri, Larkin’in de havuza düşen savunma ribaundlarını iyi toplaması çok önemliydi. Olympiakos karşısında işin savunma tarafında çok zorlanmadı temsilcimiz. Boyalı alanı yine çok iyi koruyan Dunston, yaptığı 2 blokla Euroleague tarihinin en çok blok yapan ismi oldu. Diğer taraftan Larkin’in geri dönmesiyle hücumda rahatlayan, organizasyon yükünü paylaşan ve daha çok skora konsantre olan Micic de sezon başındanda beri beklenen verimlilikte oynayarak alkışları topladı. 8 aydır sahalardan uzak olan Larkin ise basketbolu ne kadar özlediğini gösterdi. Zaman zaman gereksiz zorlama penetrelerle top kaybı yapması ve bloklar yemesi dikkatlerden kaçmazken en kritik yerlerde gönderdiği üçlükler ve topun el yaktığı anlarda ters eşleşmelerde uzunların üstüne giderek bulduğu penetre sayıları ile maçın kaderini değiştiren, belirleyen isim oldu, bıraktığı yerden devam etti adeta.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …